De la apa aromată până la pulpa ascunsă sub coaja tare, cocosul este un deliciu complet. Îndrăznește și cumpără-ți de la supermarket o nucă de cocos. Și până când o vei face îți oferim și o rețetă interesantă!
Ingrediente:
Pentru foi:
-7 linguri de zahăr
-7 linguri de ulei
-7 linguri de apă
-1 lingura de bulion
-1 plic amoniu pentru prăjituri
-faină.
Pentru cremă:
-1 litru lapte
-9 linguri făină
-1 cană zahăr
-3 sau 4 linguri de nucă de cocos
-250g unt
-esenţă de vanilie
Nucă de cocos pentru ornat - aproximativ 7-8 linguri
Mod de preparare:
Pentru foi:
1. Freci zahărul cu bulionul şi uleiul, adaugi apă şi făină cât cuprinde pentru un aluat nu foarte tare.
2. Se coc 5 foi pe dosul tăvii, în cuptor preîncălzit de temperatură medie, câte 5-10 minute fiecare.
Pentru cremă:
1. Se amestecă făina, zahărul şi nuca de cocos apoi se toarnă încet laptele rece.
2. Se pune pe foc mic, amestecându-se continuu până se îngroaşă, apoi se ia de pe foc.
3. Se adaugă esenţa şi untul şi se amestecă până se topeşte.
4. Când crema s-a răcit la temperatura camerei, se ung foile şi se suprapun.
5. Se lasă la înmuiat câteva ore. Se taie, se presară cu nuca de cocos sau se lasă simplă.