De regulă ciocolata albă este ciocolata produsă din unt de cacao, zahăr, lapte, vanilie și alte arome. Nu conține cacao pudră sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiată de alb. În cele ce urmează vă prezentăm rețeta variantei noastre de ciocolata albă.
Ingrediente:
500 g zahăr tos
500 g lapte praf
esență de rom, esență de vanilie
4 foi napolitane
nucă sau alune măcinate
100 ml apă
200 g unt.
Mod de preparare:
Într-un vas se pun zahărul și apa și se fierb până se leagă un sirop.
Luați de pe foc, puneți untul, laptele praf, mirodeniile și nucile.
Pregătiți o foaie de napolitane, turnați jumătate din de compoziția de ciocolată albă caldă și întindeți bine, apoi puneți deasupra a doua foaie de napolitane.
Repetați operațiunea și cu restul de ciocolată caldă și dați la rece.
Când s-a răcit, tăiați în romburi și serviți!