Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

ochi sanatosiDacă de ceva timp te dor sau te mănâncă ochii, "fug" literele, simți o senzatie de arsură la nivelul lor, ai o sensibilitate crescută la lumină, vezi dublu sau te doare capul este posibil să te confrunți cu ceea ce se numește oboseală oculară.
Ochii obosiți nu sunt doar un un semn că ai petrecut prea mult timp în fața calculatorului, ci pot fi și un simptom al unei afecțiuni oculare sau îți pot semnala că ai nevoie de ochelari.

Cauze

Atunci când ochii fac un efort intens pe o perioadă lungă de timp poate apărea oboseala oculară care este destul de neplăcută, mai ales când nu ai câteva zile libere pentru a-ți odihni ochii.
În acest caz medicii recomandă să utilizezi lacrimi artificiale pentru a-ți descongestiona ochii, mai ales în zilele călduroase de primăvară și vara și atunci când funcționeaza și aparatul de aer condiționat.
Ochii obosesc dacă sunt expuși pe termen lung la lumină puternică sau din contră dacă încerci să vezi într-o lumina foarte slabă. Oboseala ochilor poate să fie accentuată de o altă problemă a ochilor - un viciu de refracție netratat, de stres sau oboseala generală. Hipermetropia, imposibilitatea de a vedea de aproape și, astigmatismul, un defect al curburii corneei, pot genera dacă nu sunt tratate, oboseala ochilor din cauza efortului făcut pentru a vedea bine.
Deși nu are consecințe grave pe termen lung, oboseala oculară poate fi neplăcută și îți întrerupe munca, obosindu-te și împiedicându-te să te concentrezi la ceea ce faci. În cazul în care oboseala oculară este pronunțată, apare după eforturi vizuale mici sau este însoțită de dureri puternice de cap este necesar un control oftalmologic. Medicul îți va prescrie un tratament pe baza simptomelor pe care le ai și în funcție de rezultatele obținute în urma unui control.
Dacă oboseala oculară nu este atât de pronunțată, câteva măsuri de precauție și remedii naturale te pot scuti de dureri, usturmini și alte simptome neplăcute.

Sfaturi practice

Cand stai la calculator , ochii trebuie să fie mai sus decat ecranul calculatorului, astfel încat să poți privi spre monitor ușor oblic și în jos, nu orizontal. Distanța dintre ochi și monitor trebuie să fie între 50 și 70 de centimetri. Pentru multe persoane, o distanța egala cu lungimea brațului este suficientă.

In timpul activităților ce necesită acuitate vizuală, fă o pauza scurtă. Este de preferat să faci o pauză de 10 minute la 2 ore de lucru.

Când citești, așază sursa de lumină în spatele tău, în așa fel încât să bată direct pe pagină.

Când te uiți la televizor, camera trebuie să fie ușor luminată. Contrastul prea puternic dintre ecran și mediul înconjurător obosește ochiul.

Dacă ai ochii uscați aplică pe pleoape comprese cu apă călduță

Fă exerciții fizice oculare: începe prin a clipi încet, cu mișcări lente, apoi fixează-ți un detaliu care este aproape de tine, urmat de unul care este la distanță. Repetă acest exercițiu de câteva ori, în fiecare zi.
Masează ochii: plasează-ți ambele coate în paralel pe birou, apoi pune degetele mari la nivelul maxilarului și degetele arătătoare pe tâmple. Masează ușor cu mișcări circulare.

Cel mai bun sfat este să dormi suficient, pentru că, fără odihna corespunzătoare, celulele nu se pot regenera și astfel, ochii au de suferit.

Remedii naturale

Aplică pe ochi comprese înmuiate în zer rece și lasă-le pănâ când simți că s-au încălzit. Schimbă-le cu altele noi și repetă acest procedeu de câte ori ai nevoie. La final, clătește-ți ochii cu apă călduță și încheie cu apă rece deoarece are un efect înviorator și întărește mușchii oculari.

Aplică frunze moi pe pleoape și lasă-le să acționeaze timp de 15-20 de minute.

Adaugă 2-3 picături de lavandă intr-un bol cu apă. Înmoaie două comprese în apă cu lavandă, după care pune-le pe ochi până când acestea se usucă.

Ia două comprese, înmoaie-le în lapte integral și ține-le pe pleoape timp de 15-20 de minute, de mai multe ori pe zi. Acest remediu natural reduce inflamațiile și durerile de ochi.

Când trebuie să ceri părerea medicului?

Atunci când ai ochii iritați, roșii, uscați și curg abundent.
Când vezi pete strălucitoare.
Ai vedere încețoșată și migrene când citeștiț
Ești sensibil la lumină.
Suferi de poliartrită reumatoidă și ai gura uscată.

Sursa – doctor.info.ro

Back To Top