Categorie: Timp liber

legume fructe congelateCând se gândesc la o alimentație sănătoasă, oamenii au greșita impresie că este costisitoare și cu greu se pot achiziționa produsele respective. Iată care sunt alimentele, recomandate de nutriționiști, pe care le poți cumpăra de la piață și le poți păstra, pentru mai mult timp, la frigider.

Legume și fructe congelate - Atunci când este sezonul lor, cumpără de la piață fructe și legume pe care le poți prepara în fel și chip. Porționează-le, ambalează-le și congelează-le. Banane, afine, zmeură, căpșune, piersici, spanac, napi, chiar și pepene - toate se pot congela.

Înghețată de fructe - Dă fructele prin blender și congelează-le într-un recipient din plastic. Poți folosi bețigașe de unică folosință (din lemn sau din plastic fără BPA). Poți îndulci înghețata cu miere sau sirop organic de agave.

Cuburi cu suc sau lapte de cocos - Umple tăvițele pentru cuburi de gheață de la congelator cu suc natural de fructe sau lapte de cocos - le poți folosi pentru a da o altă aromă paharelor cu apă.

Goffre fără gluten – Poți să ți le prepari în casă și apoi să le păstrezi la congelator. Sunt ideale pentru micul dejun.

Făina de ovăz - Prepară toate aluaturile cu o astfel de făina - o poți păstra proaspătă la congelator.

Înghețată din nucă de cocos - Fără lactate, fără grăsimi, cu un index glicemic mic, înghețata din nucă de cocos este un răsfăț pe cinste.

Ciocolata neagră - Atunci când cumperi ciocolată, ai grijă să fie peste 70% cacao.

 

sursa: sfatulparintilor.ro

Back To Top