Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

Sfantul AndreiAndrei (d. 30 noiembrie 60, Patras, Grecia) a fost un apostol, frate cu Simon Petru.
Conform Bibliei cei doi frați, Petru și Andrei, erau originari din Betsaida, localitate situată pe malul Lacului Genezaret. Aveau o casă în Capernaum (Mc 1,29) și erau de profesie pescari.
Numele Andrei derivă din grecescul Andreas, care înseamnă „viteaz", „bărbătesc". Acesta este un nume grecesc, deși Sfântul Apostol Andrei era iudeu.
Evanghelia lui Ioan spune că Andrei ar fi fost mai întâi ucenic al lui Ioan Botezătorul, care i-ar fi recomandat să-l urmeze pe Isus din Nazaret. Conform evangheliei lui Ioan, Andrei l-ar fi dus pe fratele său Petru la Isus, spunându-i că l-a găsit pe Mesia (Ioan 1,35-42). De aici provine caracterizarea lui Andrei ca „cel dintâi chemat". În enumerările apostolilor (Mt 10,2, Mc 3,18, Lc 6,14, F. Ap. 1,13) Andrei este menționat mereu între primii patru. Cu toate acestea, nu se numără printre cei trei pe care Isus i-a tratat în anumite situații ca cei mai apropiați ai săi (Petru, Iacob și Ioan).

Andrei a fost ucenic al lui Ioan Botezătorul, când, la o vreme după botezul lui Iisus, auzindu-l pe Ioan Botezătorul spunând despre Iisus: „Iată mielul lui Dumnezeu !" (Ioan 1,36) i-a urmat lui Iisus, devenind astfel primul apostol. După învierea lui Iisus și coborârea Duhului Sfânt (la Rusalii), Apostolii au mai rămas câțiva ani la Ierusalim, începând formarea Bisericii. La Sinodul Apostolic care a avut loc în jurul anilor 49-50 d.C. la Ierusalim, Apostolii s-au întâlnit și au tras la sorți pentru a decide unde va merge fiecare. Legenda spune că Apostolului Andrei i-a revenit Scytia (Dobrogea). Mai întâi, Andrei l-a însoțit pe fratele său (Apostolul Petru) prin Asia Mică, apoi a trecut în peninsula Balcanică prin teritoriul Turciei de azi, ajungând în Scytia, unde s-a oprit un timp. Apoi ar fi continuat peregrinarea, ajungând până în sudul Rusiei de astăzi. După aceea, s-a întors în Grecia, consolidând comunitățile creștine înființate de Apostolul Pavel și de alți Apostoli, ajungând până în Peloponezul grecesc, în orasul Patras. Acolo a murit ca martir, fiind răstignit pe o cruce în formă de X. După moartea sa, moaștele s-au păstrat la Patras.

Deoarece era pescar, Sfântul Adrei este considerat de marinarii și pescarii greci drept ocrotitorul lor.
În România este socotit de Biserica Ortodoxă Română ca fiind patronul spiritual al României (și uneori, în mod abuziv, drept întemeietorul bisericii românești).
Sfântul Andrei mai este cunoscut, îndeosebi în Transilvania, și cu numele de Sântandrei sau Sânedru. (Sursa: wikipedia.ro)

OBICEIURI DE SFÂNTUL ANDREI
noaptea-strigoilorSărbătoarea de Sfântul Andrei marchează începutul iernii, iar noaptea de 29 spre 30 noiembrie are o înseamnătate specială în tradițiile românești.

Noaptea strigoilor - Ajunul Sf. Andrei sau "Noaptea strigoilor" simbolizează în tradiție starea de haos, potrivit CreștinOrtodox.ro. Strigoii, moroii, vârcolacii, pricolicii și triculicii se numără printre demonii care pot ataca în această noapte, alături de lupi.
Cea mai importantă măsura de protecție împotriva acestora este usturoiul, cu care gospodarii ung ușile, geamurile și chiar țarușii porții. Ascunderea coaselor este o altă tradiție ce are ca scop protecția împotriva lupilor ce pot ataca în această noapte.

Aflarea ursitei - Sărbătoarea de Sântandrei este și cel mai prielnic moment pentru aflarea ursitei. Tradițiile includ "Turtuca de Andrei", o turtiță sărată din făină de grâu, care este mâncată de tinere înainte de culcare, pentru ca bărbatul care le va cere în căsătorie să le viziteze în vis.
Ghicitul poate fi făcut și la oglindă, tradiție în care fata pregătită pentru măritiș se așează între două oglinzi și aprinde patru lumânări pentru a-și vedea ursitul.

Grâul de Sf. Andrei - Cea mai cunoscută tradiție de Sfântul Andrei vizează punerea grâului la încolțit, într-un vas cu un strat subțire de pământ, care trebuie menținut umed.
Grâul încolșește și crește, iar de Anul Nou se compară firele sădite de fiecare membru al familiei pentru a afla cum îi va norocul în următorul an.

Nu se împrumută bani - Unul dintre obiceiurile de Sf. Andrei care este respectat și astăzi de mulți include evitarea acordării de împrumuturi sau daruri în ziua de 30 noiembrie.
Plata datoriilor și recuperea banilor datorați înainte de sărbătoare sunt alte modalități prin care te poți proteja de ghinion financiar în anul următor.

Back To Top