Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

5f499aaMere, nuci, ghimbir - ingredinete pentru un desert minunat...

Ingrediente:
Pentru aluat:
175g de făină, plus extra pentru presărat
100g de unt rece, tăiat în cuburi
50g de zahăr
25g de nuci, măcinate
coaja rasă de la ½ lămâie
1 gălbenuș mare, bătut, plus puțin ou bătut pentru glazură
Pentru umplutură:
5 mere roșii, curățate de coajă și de cotor și tăiate în cubulețe
5 mere verzi, curățate de coajă și de cotor și tăiate în cubulețe
100g de zahăr
100g de ghimbir confiat, tocat
1 lingură de făină
50ml de Calvados sau suc de mere
50g de stafide

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului, pune făina și untul într-un bol și amestecă-le cu mâna, până când obții o compoziție nisipoasă. Adaugă zahărul, nucile măcinate, coaja rasă de lămâie și un praf de sare și amestecă toate ingredientele. Încorporează gălbenușul de ou, amestecând până obții un aluat omogen. Învelește-l în folie alimentară și ține-l la rece minimum 1 oră.

Pentru prepararea umpluturii, călește merele, zahărul și ghimbirul într-o cratiță aproximativ 5 minute, apoi adaugă făina, amestecând încontinuu, dar nu lăsa compoziția prea mult pe foc pentru că ea se va coace și în cuptor. Adaugă Calvados sau sucul de mere și stafidele, apoi pune totul deoparte pentru a se răci.

Încinge cuptorul la 190°C. Umple un vas termorezistent (diametru de 23cm și adâncime de 5cm) cu compoziția de mere și unge marginile cu puțin ou bătut. Pe o suprafață presărată cu un strop de făină întinde aluatul până capătă aproximativ același diametru cu al tăvii. Apasă capacul acesteia deasupra aluatului și îndepărtează surplusul de pe margini; acesta poate fi folosit pentru a decora partea superioară. Cu ajutorul degetelor, potrivește și apasă aluatul deasupra umpluturii din tavă, iar apoi unge-l cu ou bătut. Fă 3 mici tăieturi în aluat pentru a permite aburului să iasă. Dă la cuptor plăcinta 40-45 de minute, până când aluatul devine auriu și crocant.

Custard cu Calvados Încălzește 300ml de lapte integral, 300ml de smântână pentru gătit, 1 baton de vanilie tăiat longitudinal pe jumătate și semințele de vanilie din interior până dau în clocot. Pune cratița deoparte și lasă aromele să se întrepătrundă 20 de minute, apoi aruncă batonul de vanilie. Bate cu telul 7 gălbenușuri mari și 50g de zahăr, până când ouăle se deschid la culoare. Adaugă amestecul în lapte, folosind telul pentru a omogeniza compoziția. Las-o să fiarbă la foc mic până se îngroașă – este gata atunci când crema nu se mai scurge de pe dosul unei linguri. Dă cratița la o parte de pe foc și adaugă 100ml de Calvados sau suc de mere. Servește crema caldă sau rece, cu plăcintă de mere fierbinte.

Sursa: www.goodfood.ro

Back To Top