"Surorile" sărate ale brioşelor dulci preferate de copii, sunt numai bune de luat la pachet – o gustare consistentă pentru pauza de masă a oricui.
Ingrediente:
200 gr făină
200 ml lapte
200 gr caşcaval
2 ouă
2 linguri cu ulei
1 plic praf de copt
150 g măsline negre
Mod de preparare:
Într-un castron amestecăm bine laptele, şi un praf de sare. În alt vas amestecăm făina cu praful de copt. Cernem deasupra aluatului lichid făina şi omogenizăm uşor.
Jumătate din caşcaval se rade şi se amestecă cu compoziţia de făină şi lapte. Restul de caşcaval se taie cubuleţe mici.
Tăiem măslinele în felii subţiri.
Tapetăm formele de brioşe cu hârtie de copt sau, dacă avem forme de silicon, punem aluatul fără a le mai unge, umplând circa trei sferturi din formă. Punem deasupra fiecărei brioşe câteva cubuleţe de caşcaval şi câteva măsline.
Dăm la cuptor la foc mediu până se rumenesc frumos deasupra.
culinar.ro