Carnea de pui este unul dintre cele mai des folosite ingrediente pentru prepararea prânzului sau a cinei. Ea poate fi gătită în zeci de modalităţi, este foarte gustoasă şi de aceea se şi numără printre alimentele preferate ale oamenilor.
Ingrediente:
4 pulpe de pui
3-4 cepe mari
3-4 căţei usturoi
1/2 pahar ulei
1/2 pahar vin alb
1lg boia de ardei (iute sau dulce)
cimbru şi/sau rozmarin (după plac)
sare
piper
condimente
Mod de preparare:
Se pun pulpele şi cartofii, tăiaţi în cuburi mari, într-un castron mare.
Se adaugă cepele tăiate felii de 1 cm, usturoiul zdrobit, şi toate celelalte ingrediente.
Se amesteca până când toate componentele se acoperă cu condimente uniform.
Se pune totul într-o tavă mare, se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune în cuptor la foc potrivit, până când cartofii sunt gata (cam 45 minute).
Se îndepărtează folia şi se mai lasă preparatul în cuptor să se rumenească.