Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

casti cat de tareDin ce mai mulţi adolescenţi ascultă muzică tare la căşti. În drumul spre/dinspre şcoală, în parc, în lift etc, căşile telefonului (la care ascultă muzică), i-pod-ului, etc., sunt nelipsite. Drept urmare au crescut şi cazurile de ţiuit in urechi şi chiar de pierdere a auzului in rândul adolescenţilor.

În urma unui studiu realizat, a rezultat faptul că fetele care folosesc căşti prezintă riscuri cu 80% mai mari de a avea auzul alterat decât cele care nu ascultă muzică în acest fel. De asemenea, 99,7% dintre participanţii la studiu au declarat că au ţiuit în urechi. Şi nu din cauza căştilor în sine, ci a volumului sunetului.
De asemenea, potrivit statisticilor, în jur de 5 milioane de adolescenţi au de suferit de pe urma volumului tare dat în căşti. Tototdată, numărul cazurilor înregistrate în rândul copiilor şi adolescenţilor a crescut de la 13 milioane în anii '70, la peste 30 de milioane în prezent.

Cat de tare e prea tare?
Decibelii admişi conform normelor de fabricaţie în vigoare pentru o pereche de căşti sunt 100. Dacă tinerii ascultă muzică la 89 de decibeli este mai mult decât periculos. Ca să fie şi mai uşor, prea tare ar însemna dacă volumul este dat mai mult de 60% din capacitatea maximă a căştilor. Şi mai simplu: dacă cei din jur aud ce ascultă tânărul în căşti, atunci evident că muzica e prea tare, iar auzul respectivului va avea cu siguranţă de suferit.

Ce tipuri de căşti sunt periculoase?
Dacă muzica este tare, toate tipurile de căşti sunt periculoase. Galenele sunt mai periculoase decat căştile care se pun deasupra pentru că distribuie sunetul direct în timpan.

Cum se protejează urechile?
În primul rând zgomotul nu trebuie să fie mai mare de 85 de decibeli sau, adică nu mai tare decât o conversaţie obişnuită. Învăţaţi copiii că volumul nu trebuie niciodată dat tare când e zgomot în jur pentru că întotdeauna vor uita să-l dea înapoi când „deranjul" s-a îndepărtat.
Limitaţi-le timpul petrecut „în compania" căştilor, mai ales dacă vorbim de galene. Mai mult de o oră pe zi la un volum mai mare de 60% din capacitatea căştilor este egalul unor probleme serioase cu auzul.
(sursa: sfatulparintilor.ro)

Back To Top