O supă-cremă densă şi săţioasă, extrem de aromată şi uşor de făcut! Cu o bază de fasole albă, supa este aromată de ciupercile coapte cu mirodenii şi rezultatul este pe cât de savuros, pe atât de neaşteptat.
Ingrediente:
o cană şi jumătatea de fasole albă
aproximativ 250 g de ciuperci (champignon)
o ceapă mare
5 căţei de usturoi
1/2 linguriţă de cimbru
câteva frunze de salvie
aproximativ 2 litri de apă - din momentul în care fasolea e fiartă (aveţi posibilitatea să alegeţi densitatea supei)
sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Fasolea se pune în apă cu o seară înainte şi apoi se fierbe în 2 ape, înainte de a adăuga ultima apă, cea care şi rămâne pentru supă.
Când fasolea este fiartă, se amestecă ciupercile tăiate feliuţe, cu ceapa tăiată inele, usturoiul, cimbrul şi salvia, se stropesc cu puţin ulei şi se pun la copt la temperatură mare.
Când ciupercile s-au copt le scoateţi din cuptor (puteţi lăsa câteva bucăţi deoparte pentru decor) şi le amestecaţi cu fasolea.
Daţi supa prin blender, potriviţi la gust cu sare şi piper şi mai daţi o dată în clocot.
(delly.garbo.ro)