Categorie: Timp liber

agent 007Tehnici de identificare a minciunii, supravieţuirea în cazul unei curse cu focuri de armă, relaţii internaţionale, psihologie şi limbi străine se numără printre cursurile urmate de elevii şcolilor de spioni, arată un raport obţinut de o revistă germană.

Redactorii reviste germane Focus au obţinut acces la informaţii rare de interior privind procedurile secrete de antrenament şi educaţie ale şcolii de spionaj Bundesnachrichtendienst (BND), echivalentul german al CIA.

Să convingă sursele să dezvăluie secrete

Potrivit raportului prezentat de revista Focus, un ofiţer al serviciilor de inteligenţă a aflat, în 90 de minute de discuţie cu un lord, statutul său civil, ocupaţia, cariera, hobby-urile şi notele la examenele din facultate ale fiicei lui. Până la sfârşitul întâlnirii, agentul îşi îndeplinise misiunea în timp ce lordul se îndrăgostise.

Vulnerabilitățile

„Trebuie de asemenea să îşi dea seama ce îi motivează pe oameni şi care sunt vulnerabilităţile lui", a spus un fost ofiţer CIA, Lindsay Moran, într-un interviu pentru Pursuit Magazine. „Pentru că aceasta este informaţia pe care o vei folosi ca să îi manipulezi pentru a obţine ce vrei - adică informaţia secretă".

Minciuna

Lumea informaţiilor secrete include multe minciuni, iar ofiţerii trebuie să se priceapă la asta. Nu numai că trebuie să fie buni în acest aspect, dar trebuie să fie capabili să identifice atunci când altcineva este. Pregătirea în această direcţie începe din ziua întâi, iar prietenii şi familia nu trebuie să ştie nimic.

Tehnici avansate de condus

Spionii învaţă tehnici avansate de condus, ca de exemplu cum să scape de cineva care îi urmăreşte, curse violente și de viteză. Ofiţerii sunt învăţaţi cum să evite să fie urmăriţi, cum să îşi dea seama când cineva este pe urma lor şi cum să scape de ei în acest caz.

Operațiuni de spionaj în regiuni aflate în criză

Timp de trei săptămâni, studenţii sunt deplasaţi într-o zonă ascunsă pentru antrenamente. Acestea includ explozii şi scenarii realiste care imită condiţiile din ţări cu un nivel înalt de activitate teroristă, dar și primul ajutor şi evacuări din elicopter.

Dexteritatea armelor

Dexteritatea în folosirea armelor este de asemenea predată, dar dintr-o perspectivă defensivă: dacă trebuie să foloseşti o armă, ceva a decurs extrem de prost.

Mai multe AICI

 

Back To Top