Categorie: Timp liber

cramaTuriştii care sunt în căutarea de noi obiective în Prahova pot alege „Drumul Vinului", un circuit care a fost inclus recent în oferta agenţiilor de turism. Drumul Vinului reeditează un segment mai vechi dintr-un drum al vinului folosit de romani, care străbatea Europa.

Acesta străbate podgoriile renumite ale judeţului şi include popasuri la conace, curţi domneşti şi mănăstiri. Drumul trece prin localităţile Filipeştii de Târg, Băicoi, Boldeşti, Bucov, Pleaşa, Valea Călugărească, Iordăcheanu, Urlaţi, Ceptura, Fântânele, Tohani, Gura Vadului, Călugăreni, iar pentru a exploata în totalitate ,,aurul lichid", s-au introdus în circuitul turistic vitivinicol cramele de la Urlaţi şi Azuga unde sunt oferite spre degustare vinuri şi spumantele zonei, însoţite de meniuri câmpeneşti tradiţionale.

Traseul este o vizită în amănunt a podgoriei Dealu Mare, situată pe aceeaşi latitudine cu regiunea Bordeaux, Franţa, numită şi "Patria vinurilor roşii" sau „Toscana României", datorită climatului foarte bun pentru vinurile roşii. Recent, traseul „drumul Vinului" a fost inclus în oferta agenţiilor de turism din ţară, „experienţele" fiind gândite de o jumătate de zi, o zi sau două zile. Plecările pentru aceste excursii sunt din Bucureşti, Ploieşti sau Sinaia, iar tariful unei excursii de o zi pleacă de la 55 de euro, în cazul grupurilor, şi ajung la 130 de euro pentru trasee de două zile.

Sursa foto/text: ph-online.ro

Back To Top