Categorie: Timp liber
sinaia_targul_bunatati_1Prima ediţie a Târgului cu Bunătăţi din acest an va avea loc la Sinaia, în acest week-end, în faţa magazinului Winmarkt, Sinaia. Sinăienii şi turiştii vor putea degusta şi cumpăra bunătăţi tradiţionale româneşti din zona Bran, Tălmăcel, Rupea, Miercurea Ciuc, Întorsura Buzăului, Zalău, Tuzla, Turnu, Ucea de Sus, Brebu, Cârţişoara şi specialităţi internaţionale italiene, spaniole şi olandeze.

Nelipsitele brânzeturi româneşti: brânza veche de oaie, brânza de burduf în coajă de brad sau cu chimen si ardei, casul afumat, cascaveaua vor sta alaturi de specilităţile din brânză italiene si olandeze – casacaval cu busuioic, cu usturoi, pesto, rosii si masline, cu nuca, arpagic sau de capra maturat, picant si parmigiano-reggiano, cunoscut sub numele de parmezan.

Cei care apreciază specialităţile din carne vor avea de unde alege: carnaciori româneşti, salam la topor, muşchiuleţi de porc afumaţi sau cârnaţi spanioli cu branza, jambon de porc, salam de mistreţ, salamuri crud uscate italiene, prosciutto crudo si sunca de Parma, file de ton in ulei de masline, file de ansoa.

Vegetarienii vor fi aşteptaţi cu pateuri de masline negre si verzi, cu cocktail de masline, anghinare murata, murături tradiţionale româneşti, dar si arpagic murat, zacuste de vinete sau de telina, dulceţuri si gemuri, miere, siropuri de cătină, vişine, zmeura, trandafiri.

Oferta de dulciuri va fi apetisantă şi de această dată: ciocolată de casă, halviţă, turtă dulce, cozonaci de casa, checuri, specialităţi italiene din migdale, fistic, nuca de cocos sau marţipan, alune, fistic si migdale in zahar caramelizat.

Back To Top