runa Thurisaz & Raidho
Categorie: Timp liber

Runa Thurisaz reprezintă în mitologia germanică ciocanul Mjolnnir, care era arma zeului Thor, considerat protectorul oamenilor și al bunurilor. Semnificația tradițională a runei cu acest simbol era următoarea: protecție, vești bune, autoritate sau stăpânire și, uneori, călătorii. Runa Raidho, la rândul ei, reprezintă simbolul călătoriei pentru popoarele nordice și simbolizează un drum de plăcere, lipsit de probleme sau piedici.

În accepția abstractă, apariția runei într-un tiraj poate semnifica o călătorie inițiatică, imaginară sau chiar o călătorie în astral a consultantului, prin intermediul spiritului.

VEZI ȘI: RUNA MAGICĂ Gebo&Algiz: Parteneriate și protecție divină

Protecția oferită de Thurisaz este asociată cu un noroc care vine pe neașteptate, sub forma unei surse neprevăzute de câștig. De asemenea, într-un tiraj cu rune benefice, arată că vom fi în locul potrivit, la momentul potrivit, pentru a culege roadele. Semnificația înalt-spirituală a runei este aceea a unei forțe primare, corespunzătoare celor patru elemente din natură și elementaliilor care le sunt asociate (gnomi, silfide, elfi, salamandre).
Urmată de Raidho care a căpătat și semnificația de oportunitate a începerii negocierilor sau tratativelor, sau chiar demararea unei afaceri de comerț, Thurisaz indică trecerea pe o nouă treaptă socială, cu toate avantajele ce decurg din aceasta. În pofida semnificațiilor de bun augur, runa Thurisaz ne avertizează că nu trebuie să ne „îmbătăm cu apă rece”, deoarece succesul nu va fi atât de facil să este cazul să primim sfaturile bune ale celor din jur sau avem adversari mai puternici din punct de vedere intelectual sau financiar. În același timp, Raidho, fiind asociată cu carul care îl transporta pe zeul Thor, corespunde unei schimbări cosmice, aduce noutăți surprinzătoare, proiecte profesionale noi, ieșire dintr-o dilemă sau schimbarea punctului de vedere asupra unei probleme. Aflată în ultima poziție, Raidho ne arată că este cazul să ne păstrăm calea pe care am abordat-o, pentru că este bună. Și chiar dacă avem de străbătut niște încercări, acestea ne sunt predestinate pentru a evolua spiritual. Cu înțelepciune, putem descoperi adevărul, iar Raidho în poziția concluziei arată că ne apropiem de țelul spiritual propus.


Sfatul runelor:


Să așteptăm momentul potrivit pentru a acționa, căci acesta este aproape. Stă în puterea noastră să grăbim deznodământul fericit, dacă reușim să fim mai sensibili la doleanțele altora. Să nu ne bazăm doar pe forțele proprii, să fim conștienți că lumea spirituală ne ajută când avem nevoie. Să fim receptivi la schimbări și transformări și să nu abandonăm calea spirituală abordată!

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top