runa Berkana și Hagalaz
Categorie: Timp liber
  • Berkana exprimă posibilitatea atingerii unui rezultat concret, mai ales în viața familială sau sentimentală, atins în mod lent și constant, fără intervenții bruște.
  • Hagalaz ne trimite, astăzi, la un succes obținut după eforturi susținute.

Simbol al conceperii și prosperității, runa Berkana ne îndeamnă la blândețe, tandrețe și toleranță mai ales când se urmărește demararea unui proiect nou (copil, proiect, afacere, idei, creație, o nouă prietenie, o nouă dragoste, o căsătorie etc.). Berkana prevestește nașterea unei relații pline de flăcări și pasiune. Simbolizează femeia, deci fertilitate și frumusețe. Se are în vedere feminitatea în toate ipostazele ei: fecioara, fiica, mama, sora, bunica. De asemenea, este o rună aducătoare de prosperitate, dar folosită cu succes și pentru vindecări, în special în infecții și naștere ușoară.

VEZI ȘI: RUNA MAGICA. Astăzi: TEIWAZ și INGWAZ. Rezolvăm, cu fermitate, problemele restante

Astăzi, Berkana este urmată de runa Hagalaz, care, avea semnificația de „grindină”, ca o reprezentare concretă a forțelor elementare care scapă controlului uman și a căror manifestare este stihinică. Înțelesul original al lui Hagalaz este acela de distrugere, dezastru, ștergere, lecție karmică, schimbare drastică, pierdere bruscă, încercare grea, testare, iar interpretările runei includ întotdeauna ideea de constrângere, limitare, sau de întârziere, în cel mai bun caz. Hagalaz ne mai avertizează că viitorul este guvernat de forța destinului sau depinde întru totul de altcineva, o autoritate care influențează situația decisiv, dar detașat. Hagalaz ne arată  că este timpul pentru întreruperea tumultului cotidian prin meditație și introspecție.

În același timp, Hagalaz ne oferă speranță, sprijin la nevoie, efect transformator, putere de refacere fizică și psihică, creativitate intelectuală și artistică, relație afectivă trainică. Este runa schimbării, care ne ajută să scăpăm de proaste obiceiuri și influențe negative. Alături de Berkana, Hagalaz arată fie nașterea unui copil, fie debutul unei noi activități în domeniul material. În ultima poziție, rune ne sfătuiește să fim optimiști deoarece apar primele rezultate concrete ale eforturilor noastre! Dacă, totuși, evenimentele par adverse, este un prilej favorabil pentru deschiderea spre noi orientări și experiențe spirituale!

Sfatul runelor:

Astăzi, runele ne avertizează să ne ferim de orice tendină spre anxietate. Să nu grăbim evenimentele și să nu disperăm pentru că există întotdeauna o cale de rezolvare. Răbdarea este o forță care duce în mod sigur la succes. Este necesar să ne păstrăm limpezimea și individualitatea și să avem grijă la persoanele care vor să ne înșele. Este momentul să deschidem ochii și să vedem realitatea care ne înconjoară, iar atunci apare și soluția pentru îmbunătățirea vieții. De asemenea, runele de astăzi ne indică și abilitatea de a controla conflictele, agitația și de a împăca pe toată lumea.

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top