Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Servicii de medicină primară
Categorie: Timp liber

E important să fii informat și să știi de ce beneficii ai parte, mai ales când vine vorba despre asigurarea de sănătate. Astfel de cunoștințe te vor ajuta să înțelegi mai bine de ce cotizezi la CAS, în calitate de angajat, dar și să îți dai seama care sunt avantajele pe care ți le oferă statutul de asigurat.

Legea nr. 95/2006, modificată și completată până în prezent, este cea care reglementează deconturile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, respectiv ale caselor teritoriale, inclusiv a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova. Iată de ce servicii medicale poți beneficia gratuit, dacă ești asigurat la CAS Prahova:

Servicii de medicină primară, prin medicul de familie

Pachetul de bază de asigurare include servicii profilactice și curative, dar și alte servicii medicale, dacă medicul tău de familie este avizat să le ofere. Situațiile de urgență, precum și eliberarea documentelor medicale sunt decontate, însă, trebuie să știi că ai obligativitatea de a te înscrie la un medic de familie. Acesta mai poate, în baza relației contractuale, să îți prescrie medicamente, să îți facă trimiteri către medici specialiști dar și pentru realizarea altor investigații medicale precum analizele de sânge, precum și să interpreteze rezultatele acestora. 

Asigurarea facultativă îți oferă, suplimentar, servicii pentru situații de urgență și pentru investigațiile necesare identificării afecțiunilor cu potențial endemo-epidemic, dar și servicii de monitorizare a sarcinii și de imunizare, în conformitate cu programul național.

Servicii stomatologice

După vârsta de 18 ani, asigurații din Prahova beneficiază de servicii preventive și tratamente de medicină dentară, cu deconturi de 40%, 60% sau 100%, în funcție de specificul acestora. În calitate de asigurat, beneficiezi și de servicii medicale stomatologice de urgență, fără co-plată. Dacă ești asigurat facultativ, ai acces gratuit la aceste servicii care nu sunt incluse în pachetul de bază. De asemenea, ar trebui să știi că nici pachetul de bază, nici cel facultativ nu îți vor acoperi, de exemplu, cheltuieli pentru albire dinti Ploiesti sau pentru servicii de ortodonție, de acestea din urmă beneficiind doar persoanele cu vârste sub 18 ani.

Asistență medicală de specialitate în ambulatorii

Tot datorită statutului de asigurat, beneficiezi de pachetul de bază în ambulatoriu, dar și de servicii medicale destinate investigației precum CT, RMN sau scintigrafie, dacă acestea vin pe baza unei recomandări de la medicul specialist. Asigurarea facultativă îți pune la dispoziție, suplimentar, posibilitatea de a beneficia de servicii de specialitate în ambulatoriu, în caz de urgență sau pentru bolile cu caracter endemo-epidemic.

Spitalizare și servicii spitalicești

Pentru cazuri acute sau cronice care impun internarea dar și pentru serviciile care pot fi oferite în regim de spitalizare de zi, asigurații nu trebuie să plătească. Internarea trebuie justificată fie prin trimitere de la medicul de familie, fie prin recomandarea explicită a medicului specialist din ambulatoriu și a documentelor care dovedesc faptul că ești asigurat. Pentru urgențe chirurgicale, cei care au o asigurare facultativă beneficiază de astfel de servicii până la remedierea completă a situației, pe când neasigurații pot beneficia de deconturi strict pentru remedierea urgenței medicale.

Pe lângă serviciile menționate anterior, CAS Prahova decontează și analizele de laborator recomandate de medicul de familie sau de specialistul din ambulatoriu. Astfel, investigații precum ecografiile, analizele de sânge sau sumarul de urină, ecografiile, radiografiile, tomografiile, scintigrafiile, precum si serviciile medicale cum sunt EKG, EEG sau RMN vor fi decontate.

Foto: Freepik

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Articol de la partener

Back To Top