Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

dependența de telefoane mobile și rețelele de socializare
Categorie: Timp liber

 

• Goana după aprecieri pe reţelele de socializare, dar şi după popularitate deveni, treptat, dependență mai ales în rândul tinerilor, acolo unde, deja, notorietatea unei persoane se măsoară, pentru mulţi, în numărul de like-uri şi comentarii.
• Medicii psihiatri și psihologii atrag atenția asupra pericolului dependenței de rețelele de socializare.

Fără îndoială, în ultimii ani, tehnologia a evoluat vizibil iar pe telefoanele tuturor românilor putem găsi aplicaţii extrem de cunoscute ale reţelelor de socializare. Utilizarea telefonului mobil și a conturilor de socializare nu sunt neapărat dăunătoare dacă nu devin extreme comportamentale.

Zilnic, tot mai mulți tineri și adulți ajung să piardă ore întregi în faţa telefoanelor, privind la conţinutul distribuit de alţi utilizatori. Un studiu recent arată că un adult verifică telefonul mobil de cel puțin 320 de ori pe zi. 

,,Este foarte nociv să stăm pe telefoane înainte de culcare, deoarece vorbim despre ecrane cu lumină albastră care afectează arhitectonica normala a somnului. Nu este în regulă să stăm ore întregi pe reţelele de socializare. Sunt extrem de acaparante din punct de vedere informaţional, găsim culori, poze, filmuleţe care reprezintă o închisoare digitală. Se transformă dintr-o formă de relaxare într-o înlănţuire, o dependenţă de conţinut", precizează dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru.

CITEȘTE ȘI: SINDICALIȘTII DIN ÎNVĂȚĂMÂNT CER CAMERE VIDEO ÎN ȘCOLI, AMENDAREA PĂRINȚILOR ȘI INTERZICEREA FOLOSIRII TELEFOANELOR MOBILE DE CĂTRE ELEVI

Chiar dacă sunt recunoscute sub denumirea de reţele de socializare, specialiştii susţin că ele nu mai au de multă vreme legătură cu acest fenomen.
,,Sunt departe de a fi reţele de socializare, nu au nimic în comun cu socializarea. Este vorba despre conţinut care este făcut să te atragă. Cum putem socializa cu un videoclip haios? S-a plecat de la ideea de socializare, dar lucrurile au ajuns prea departe. Este vorba de conţinut ţintit pentru anumite categorii de public, care să-i scufunde pe tineri în mediul digital. Pot fi lucruri amuzante, dar nu de socializare", adaugă dr. Ovidiu Alexinschi.

Totodată, faima pe care o caută tinerii în mediul virtual este un alt factor extrem de riscant dar şi irelevant, mai spun medicii.
„Este extrem de periculos acest fapt pentru că perverteşte foarte mult ceea ce înseamnă simţul, esteticul, moralul şi logica. Sunt lucruri care nu au de a face cu adevăratul succes, sunt postări care nu au nimic din caracteristicile legate de inteligenţă, logică şi notorietate. Un exemplu este că, acum ceva vreme, cea mai apreciată postare pe Instagram era o imagine cu un ou, care are peste 65 de milioane de aprecieri. Aceasta a apărut ca o reacţie a publicului pentru a detrona o altă postare", încheie medicul ieşean.

Mai multe pe adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: PIAȚA TELEFOANELOR: LA CÂT TIMP ÎȘI SCHIMBĂ ROMÂNII SMARTPHONE-UL

Back To Top