Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

preferințele muzicale ale românilor muzică
Categorie: Timp liber

 

• Peste 47% dintre români spun că ascultă muzică populară, iar faţă de acum 10 ani, a scăzut cu aproximativ 20% numărul celor care ascultă pop, în timp ce numărul celor care preferă manele a crescut mai mult decât al celor care ascultă muzică clasică, arată un sondaj INSCOP Research. 
• Respondenții au putut opta pentru mai multe variante de răspuns.

Întrebaţi ce gen de muzică ascultă, 47,3% dintre cei chestionaţi menţionează muzica populară (faţă de 49,7% în 2013), 29,2% pop-dance (faţă de 41% în 2013), 28,3% cea clasică (faţă de 22,8% în 2013), 21,6% manele (faţă de 14,2% în 2013), 19,2% hip-hop (faţă de 18,2% în 2013), iar 16,5% rock (faţă de 19.5% în 2013).

Numărul celor care ascultă manele a crescut cu 7,4% în ultimii 10 ani, iar al celor care afirmă că ascultă muzică clasică a crescut cu 5,5%.

10,8% menţionează alt gen (faţă de 2,7% în 2013).

CITEȘTE ȘI: CONCERT CORAL EXTRAORDINAR DEDICAT ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI, ÎN ACEASTĂ SEARĂ, LA FILARMONICĂ

4,8% dintre respondenţi spun că nu ascultă muzică (faţă de 1% în 2013), iar 0,9% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Analiza socio-demografică relevă că ascultă muzică populară în special persoanele mai în vârstă, cele cu educaţie primară sau medie, cei inactivi pasivi, locuitorii din rural, cei cu un venit mai redus, cei care nu utilizează reţelele sociale.

Spun că preferă pop-dance mai ales: persoanele cu vârsta sub 45 de ani, cei cu educaţie superioară, gulerele albe, angajaţii la privat.

Persoanele cu studii superioare, gulerele gri sau albe declară într-o proporţie mai ridicată decât restul populaţiei că preferă muzica clasică.

Declară că ascultă manele mai ales persoanele mai tinere, cu vârsta sub 45 de ani, cele cu educaţie primară, cei inactivi potenţial activi, locuitorii din urbanul mic şi din rural, utilizatorii reţelei Tik-Tok, cei cu un venit mai redus.

Ascultă muzică hip-hop în special persoanele mai tinere, cu vârsta sub 45 de ani, gulerele gri sau inactivi potenţial activi, angajaţii la privat.

Bărbaţii, persoanele cu vârsta sub 45 de ani, cele cu educaţie superioară, gulerele albe, locuitorii din Bucureşti sau din urbanul mare, cei cu un venit mai ridicat, angajaţii la privat sunt categoriile de populaţie care menţionează cel mai des că ascultă muzică rock.

„Cifra cu semnificaţia cea mai importantă este ponderea foarte redusă a celor care declară că nu ascultă muzică, de sub 5% din populaţie. Practic, aproximativ 95% dintre români ascultă muzică, indiferent de genul muzical preferat”, remarcă Remus Ştefureac, director INSCOP Research.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research pe 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Mai multe pe spotmedia.ro

CITEȘTE ȘI: TABĂRA INTERNAŢIONALĂ DE SCULPTURĂ MONUMENTALĂ CONTEMPORANĂ PLOIEŞTI: „LUCRAREA FĂRĂ NUME” VA FI AMPLASATĂ ÎN CENTRUL MUNICIPULUI

Back To Top