În zilele de post, sub influenţa religiei şi a tradițiilor se posteşte. Dintre toate posturile de peste an, postul Crăciunului, şi mai ales, Postul Mare sau Postul Paştelui sunt ţinute de majoritatea românilor. De aceea ne-am gândit să venim în ajutorul dumneavoastră prezentând rețete culinare de post.
Ingrediente:
200 g soia granule
o ceapă
3-4 linguri pastă de tomate
6-8 cartofi
6-7 linguri de muștar
sare,
piper
2 frunze de dafin
pesmet.
Mod de preparare:
Fierbeți soia în apă cu sare, piper și foile de dafin. Când este gata scurgeți bine.
Feliați cartofii și prăjiți numai pe jumătate.
Căliți ceapa tocată. Adăugați pasta de tomate, o ceașcă cu apă, sare și piper. Adăugați apoi bucățile de soia și amestecați foarte bine. Lăsați să se răcească.
Ungeți un vas cu ulei, așezați un strat de felii de cartofi, apoi un strat di amestecul cu soia, iar cartofi, iar soia, până când terminați ingredianetele – ultimul strat trebuie să fie de cartofi.
Faceți un sos dein muștar și apă, pe care îl turnți uniform peste musaca, presărați cu puțin pesmet, verdeață tocată fin și dați vasul la cuptor până de rumenește deasupra.