Categorie: Timp liber

placinta cu legumeSe întamplă uneori să fii ocupată şi să nu ai timp pentru a găti? În cele ce urmează propunem reţeta unui preparat consistent şi gustos, perfect pentru orice moment al zilei.

Ingrediente:
10 ciuperci champignon
1 buchet broccoli
1 zuchinni
2 morcovi
1 ardei gras roşu,
1 ardei gras verde,
1 ardei gras galben
2 foi de plăcintă
2 ouă
100 g unt
100g caşcaval ras
2 linguri de smântână
sare, piper,
1 lingură de seminţe de susan.

Mod de preparare:
Pune la fiert o oala cu apă şi sare: când clocoteşte apa adaugă bucheţelele de broccoli şi lasă-le 5 minute să fiarbă, apoi scurgele.
Spală ardeii, ciupercile şi zuchinni, apoi toacă-le:
- ciupercile feliuţe
- ardeii în bucăţi mai maricele,
- zuchinni şi morcovii rondele.
Căleşte-le pe rând în unt, condimentate cu sare şi piper:
- întâi ciupercile apoi ardeii, bineinteles cu sare si piper,
- zuchinni,
- morcovii.
Toate legumele se pun într-un castron mare şi se lasă să se răcoreasca apoi se adaugă peste ele un ou şi se amestecă bine. Peste ele se presară caşcavalul ras, se amestecă din nou bine.
Se întinde în tava pentru prăjituri o foaie de aluat, peste foaie se pune umplutura de legume, deasupra se mai presară un pic de caşcaval şi se acoperă totul cu cea de-a doua foaie de aluat.
Se bate cel de al doilea ou, se adaugă două linguri de smântână, se unge foaia cu acest amestec, iar deasupra se presară susanul.
Se dă tava la cuptor pentru 30 de minute. Tăiaţi şi serviţi!

Back To Top