Categorie: Timp liber

unghii exfoliateExfolierea unghiilor este cauzată fie de o tulburare internă, fie de o deficienţă de vitamine şi minerale şi consta în ruperea unghiilor. Este o afecţiune ce apare preponderent la femei, astfel că aproximativ 20% din populaţia Globului se confruntă cu această problemă.

Există numeroase semne care îţi pot indica faptul că unghiile tale sunt exfoliate. Cel mai comune semne sunt ruperea lor, creşterea într-un timp mai îndelungat şi devin sensibile.
O altă cauză a unghiilor exfoliate poate fi folosirea excesivă a pilei metalice, a lacului de unghii care contine ingrediente chimice, dar şi expunerea îndelungată la umiditate sau la soare şi folosirea detergenţilor. Chiar şi utilizarea frecventă a acetonei poate cauza exfolierea unghiilor.

Uneori unghiile exfoliate pot fi consecinţa unei afecţiuni ce poarta numele de Raynaud - o tulburare care provoacă o circulaţie sanguina proastă în cazul mâinilor şi al picioarelor, unghiile devin fragile şi se exfoliază. Persoanele care suferă de hipotiroidism, tuberculoză, psoriazis, probleme endocrinologice, tulburari ale sistemului imunitar sau tulburari pulmonare se pot confrunta cu exfolierea unghiilor.

Exfolierea unghiilor se poate produce şi din cauza unei alimentaţii proaste, lipsite de fier şi zinc sau din cauza procesului natural de îmbătrânire.

Biotina, sau vitamina B, este recunoscută pentru efectul de întărire a unghiilor. Specialiştii recomandă, persoanelor afectate, să consume glucoză, să urmeze un tratament cu suplimente de siliciu sau sulfat de glucozamină. Trebuie acordată o mare atenţie alimentaţiei în special a consumului de alimente bogate în calciu, zinc şi fier.

Pentru a evita exfolierea unghiilor este important ca ele să fie îngrijite corespunzator. Hidratatrea şi evitarea produselor comsmetice puternice pentru unghii sunt pe primul loc.
Atunci când ai unghiile exfoliate evită expunerea la apă sau folosirea produselor chimice. Este recomandat să le tai scurt şi să nu mai foloseşti acetonă sau ojă o perioadă de timp.

Exista numeroase cauze care pot provoca exfolierea unghiilor, astfel că este indicat să consulţi medicul pentru a stabili cu exactitate ce se ascunde de fapt în spatele acestui fenomen. Este bine să faci asta înainte de a începe tratamente nutriţionale sau pe bază de plante.
Dacă un medic nu consideră că exfolierea unghiilor nu are o cauză gravă poţi urma un tratament cu suplimente nutriţionale sau cu remedii naturiste pentru a îmbunătăţi sănătatea unghiilor.
Unghiile exfoliate au un aspect inestetic, însă îngrijite corespunzător, şi beneficiind de o alementaţie sănătoasă, vei evita exfolierea acestora.

Back To Top