Categorie: Timp liber

bagaj concediuNu lăsa bagajul pe ultima sută de metri. Acordă suficient timp să-ţi alegi hainele şi să aranjezi bagajul.

Verifică prognoza meteo! Nu strică să te uiţi pe un site specializat chiar înainte de a alege hainele pe care să le iei cu tine, ca să vezi dacă nu cumva ete posibil să te aştepte vreo surpriză.
Actele le vei pune într-un loc sigur. Nu pune niciodată banii şi cardurile în acelaşi loc.
Fă copii după buletin şi/sau paşaport şi păstrează-le separat de originale.
N-ar fi rau să le ai şi scanate, păstrate pe email sau/şi pe telefonul mobil.
Notează-ţi pe un carneţel, cât şi pe emailul personal, numere de urgenţă, numere de apelat în caz de pierderea unui card/telefon şi numere/adrese de la ambasadă (daca este cazul).
Fă-ţi o listă cu tot ce trebuie să iei la tine!
Pentru 5 zile de vară poţi lua: 3 perechi de pantaloni sau 1 pantalon, 1 fustă şi 1 rochiţă (doamnele sau domnişoarele), 5 tricouri, geacă subţire, 5 perechi şosete, 5 chiloţi.
Ia cu tine doar haine şi încălţăminte, comode!
Aparatul foto: verifică să ai acumulatori, încărcător, carduri, şerveţele de şters lentila; geanta aparatului să fie impermeabilă sau să ai la îndemână o pungă de plastic în care să introduci aparatul în caz de ploaie, de praf sau umezeală.
Umbrela - ia una mică şi pune-o în valiză. Poţi să o înlocuieşti cu o pelerină de ploaie - ocupă mai puţin spaţiu, nu are părţi metalice şi oferă mai multă mobilitate.
Trusa de cosmetice specială pentru călătorii ai putea să o ţii în maşină - dacă călătoreşti des cu maşina - sau direct în geamantan/rucsac. Astfel nu mai ai cum să uiţi ceva important şi igienic acasă.
Înainte de a pune totul în geamanta/rucsac, întinde totul pe pat ca să ai o imagine clară. Ai grijă ca toate hainele să meargă cu încălţămintea aleasă. Alege cu ce te imbraci pe drum şi pune hainele respective deoparte.
Lasa acasa tot ce nu îţi trebuie.
Cheia este să foloseşti fiecare spaţiu şi colţisor din bagaj.
Dacă iei o pereche în plus de pantofi, foloseşte-i ca pe compartimente: pune şosetele în pungi de plastic şi bagă-le în interiorul pantofilor.
Rulează hainele care s-ar şifona, de preferinţă mai multe de-o dată. Pune hainele rulate şi alte obiecte pe fundul genţii şi apoi, după ce te asiguri că nu mai există nici un spaţiu gol, pune deasupra lor restul hainelor, pe care trebuie să le întinzi cât mai bine.
Pe măsura ce faci bagajul, taie de pe listă ce ai pus în bagaj. Când ai terminat, pune lista agăţată la vedere pentru ca dimineaţă să nu uiţi periuţa şi pasta de dinţi, papucii sau alte lucruri pe care nu le-ai putut pune în bagaj de cu seara - le vei găsi netăiate pe listă.

Back To Top