Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

parinte cearta adolescentCe se întâmplă când ţipi la copilul tău sau îi spui că este „leneş"? Cercetătorii au aflat că părinţii care îşi disciplinează adolescenţii cu ţipete, înjurături şi jigniri fac mai mult rău decât bine.

O analiză efectuată pe aproximativ 1.000 de familii sugerează că acest tratament oral dur nu doar că eşuează în a reduce comportamentele nedorite, ci chiar le stimulează, adilescenţii simţindu-se mai furioşi, mai încăpăţânaţi şi mai iritaţi, lucru ce duce la mai multe conflicte cu părinţii şi la comportamente deviate.

„Majoritatea părinţilor care ţipă la copiii lor adolescenţi nici nu îndrăznesc să viseze să-i pedepsească fizic", subliniază Ming-Te Wang, profesor de psihologie la University of Pittsburgh School of Education şi totodată autorul acestui studiu. „Cu toate acestea, şi această metodă de disciplinare - prin ţipete, înjurături sau insulte - este la fel de nocivă pe termen lung pentru sănătatea adolescenţilor", explică specialistul, relatează descoperă.ro.

„Rezultatele noastre explică de ce părinţii au senzaţia că, indiferent cât de tare ţipă, adolescenţii nu îi ascultă", spune Wang. „Într-adevăr, disciplinarea verbală nu este doar ineficientă în a combate problemele de comportament, ci chiar stimulează apariţia acestor probleme", adaugă Wang.

Cercetarea a fost realizată pe parcursul mai multor ani, timp în care părinţii şi copiii au răspuns periodic unor chestionare personalizate. Rezultatele au arătat că adolescenţii care aveau parte de durere şi discomfort emoţional în urma jignirilor şi ţipetelor părinţilor tindeau să devină mai furioşi şi mai puţin inhibaţi, ceea ce ducea la o amplificare a comportamentelor negative pe care părinţii doreau să le oprească.

„Ceea ce este important e faptul că nivelul de «căldură parentală» nu atenua efectele disciplinei verbale", spune Wang. „Aşadar, senzaţia că părintele ţipă «din dragoste» sau «pentru binele copilului» nu elimina daunele provocate. Nici legătura dintre părinte şi copil nu conta. Chiar dacă vă iubiţi şi susţineţi copilul, dacă ţipaţi la el şi îl jigniţi, efectele continuă să fie nocive", spune cercetătorul, mai relatează sursa citată.

„Părinţii care doresc să modifice comportamentul adolescenţilor ar face mai bine dacă ar comunica cu ei de pe prag egal şi le-ar explica acestora motivele şi îngrijorările pe care le simt", explică omul de ştiinţă.

Rahil Briggs, director al programului de servicii pediatrice din cadrul Montefiore Medical Center, nu se declară surprins de rezultate. „Ideea este că părinţii trebuie să facă parte din aceeaşi echipă, să fie de partea adolescenţilor. Dacă aceştia recurg la intimidări verbale şi la umilirea adolescenţilor, acestea sunt de multe ori cele mai dăunătoare lucruri pe care le poate resimţi un copil care încearcă să-şi găsească calea în viaţă. Astfel că nu sunt deloc surprins de rezultatele studiului", a concluzionat Briggs.

Back To Top