Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

remus pricopieElevii ar putea beneficia de prezenţa unor scriitori celebri la orele de Limba şi literatura română. Este soluţia găsită de către ministrul Educaţiei pentru a încuraja lectura în rândul elevilor. În acest context, au avut loc, deja, primele discuţii cu reprezentanţii Uniunii Scriitorilor din România.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, recent, că doar 3% dintre elevi citesc textele de lectură obligatorie. Dacă profesorii nu sunt în stare să-i determine pe copii să se apropie de operele literare pe care ar trebui să le studieze, ar putea face-o chiar scriitorii care ar putea fi invitaţi la orele de Limba şi literatura română. Aceştia i-ar putea ajuta pe elevi să înţeleagă operele literare.

Există date care arată foarte clar că valoarea unei şcoli este, de fapt, într-o directă proporţionalitate cu valoarea comunităţii în care acea şcoala activează. (...) Din informaţiile pe care noi am putut să le culegem, am ajuns la o concluzie destul de tristă: nu avem mai mult de 3% dintre elevi care citesc lecturile obligatorii sau recomandate. Poate că am greşit, poate ca sunt 6%, poate sunt 10%, dar nu stăm foarte bine în această zonă", a declarat ministrul Remus Pricopie, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, ministrul a afirmat că Limba şi literatura română se predă după un curriculum „destul de vechi".

Acum suntem într-un moment în care încercăm să împrospătăm acest curriculum şi să îl facem aşa fel încât clasa de Literatura română să se desfăşoare într-un mod mai atractiv, pentru că, dacă mergem la informaţia a doua, cea cu 3-4% dintre copii care citesc, ne dăm seama că lectura, dragostea pentru lectură, este primul lucru pe care trebuie să îl cultivăm înainte de a merge mai departe", a mai spus ministrul citat de Mediafax.

În acest context, noi am solicitat sprijin din partea tuturor, am vorbit cu domnul preşedinte Manolescu (Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor), am vorbit la Academia Română, pentru a ne acorda sprijin şi evident, de fiecare dată când am posibilitatea să mă adresez scriitorilor români şi poeţilor români, o fac", a adăugat ministrul.

Va fi un proces destul de complicat, împrospătăm toate programele, dar literatura română şi istoria vor fi temele cele mai sensibile şi probabil că nu vor fi epuizate aceste subiecte mai devreme de un an, un an şi jumătate, iar ideea centrală este de a deschide ora de română", a mai spus Pricopie.

Ora de Limba şi literatura română trebuie „deschisă", acest lucru presupunând şi participarea la cursuri a unor scriitori care să „întindă o mână de ajutor" copiilor, pentru ca aceştia să înţeleagă operele literare. O altă soluţie oferită, de data aceasta, de către elevi, a fost vizitarea muzeelor, a târgurilor de carte şi participarea elevilor la Festivaluri de literatură, mai precizează sursa citată.

Back To Top