Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

proteste mediciMedicii sunt decişi să îşi continue protestele conform calendarului stabilit. Pe data de 27 septembrie, reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate ai judeţului Prahova vor picheta Ministerul Sănătăţii pentru a-şi face cunoscute nemulţumirile.

Aşa cum anunţau, la începutul lunii, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, doctorii din toată ţara îşi continuă protestele şi încearcă să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte finanţarea sistemului de Sănătate.

Necesitatea unui protest în masă a medicilor a fost justificată de problemele existente şi susţinută prin participarea masivă a reprezentanţilor tuturor structurilor din sistem, de la medici la farmacişti, asistenţi medicali, stomatologi, organizaţii sindicale şi patronale.

Respectăm ritmul protestelor conform calendarului stabilit. Vineri, 27 septembrie, sunt programaţi să participe la protest 20 de reprezentanţi ai Sănătăţii din judeţul Prahova, alături grupuri egale din alte cinci judeţe. Vom pleca la ora 09.00 cu un microbuz, iar de la ora 11.00, vom picheta sediul Ministerului Sănătăţii până la ora 13.00", ne-a declarat dr. Simona Schnelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

Discuţiile de până acum, cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Finanţelor şi ai Ministerului Muncii nu au avut un rezultat concret, ci numai explicaţii şi promisiuni. Astfel, Ministerul Sănătăţii nu are bani decât pentru o creştere a salariilor rezidenţilor cu 20%, iar noi am cerut dublarea veniturilor. Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Finanţelor ne-au spus că o alocare a 6% din PIB pentru Sănătate se va face gradual, până în 2016, urmând ca şi noi şi ministerul să conceapă grafice graduale care să fie, apoi, comparate. Cât despre Legea salarizării şi modificarea statutului medicilor, din discuţiile cu oficialii din Ministerul Muncii a rezultat că trebuie schimbată legislaţia în acest sens. Drept urmare, noi încă aşteptăm rezultate concrete ale acţiunilor noastre. În luna octombrie, conform calendarului şi în funcţie de discuţiile care vor mai avea loc, Coaliţia profesioniştilor din Sănătate va organiza un miting", ne-a precizat dr. Schnelbach.

Principala problemă a doctorilor din România este salarizarea mult prea slabă faţă de responsabilitatea profesiei. Este o problemă în special remuneraţia rezidenţilor, de 200 de euro faţă de salariul minim acordat lor în celelalte ţări europene, echivalent cu valoarea a două salarii medii pe economie.

O altă nemulţumire a dotorilor este starea spitalelor. Lipsite de medicamente şi condiţii europene, unităţile medicale de stat punând în pericol atât activitatea medicală cât şi siguranţa pacienţilor.

Alături de doctori, la proteste şi-au anunţat disponibilitatea sindicatele asistenţilor medicali şi ale personalului auxiliar din cabinete şi spitale.

VEZI AICI REVENDICĂRILE.

Back To Top