Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Principesa-Margareta-si-Radu-DudaPrincipesa Moştenitoare Margareta a României şi Principele Radu se află într-o vizită de trei zile în Republica Moldova, apreciată drept una istorică de specialişti.

În satul Regina Maria din raionul Soroca pregătirile sunt în toi. Miercuri, aici vor poposi Alteţele lor regale Principesa Margareta a României şi Principele Radu. Primarul are niţel emoţii: „Nu vin în fiecare zi aşa oaspeţi. Nu prea ştim cum să ne comportăm cu prinţi şi prinţese, dar ne descurcăm noi. Ne vom uita pe internet şi vom vedea care e protocolul", spune Oleg Nastas, citat de adevarul.ro.

Edilul este bucuros că reprezentanţii Casei Regale au dat curs invitaţiei sale, lansate în repetate rânduri. „În anii 1922-1924, Regina Maria, străbunica Principesei Margareta, i-a ajutat pe oamenii din partea locului să-şi ridice case. Aşa a apărut satul nostru", povesteşte primarul. Sătenii şi-au propus să instaleze un bust al celei care a întemeiat localitatea ce-i poartă azi numele, dar încă nu au banii necesari. „Până una alta, Principele Radu ne va aduce un portret al Reginei Maria, pe care îl vom pune în şcoală, la loc de cinste", a adăugat Oleg Nastas.

Agendă încărcată

Principesa Margareta şi Principele Radu vin pentru prima dată într-o astfel de vizită în Basarabia. Conform biroului de presă al Magestăţii sale Regele Mihai I, programul, care va debuta în această seară cu un dineu oferit de primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă, include întrevederi cu şeful statului, premierul, conducerea Parlamentului, cu Mitropolitul Basarabiei Petru, dar şi cu Mitropolitul Moldovei Vladimir şi Episcopul Romano-Catolic Anton Coşa. Pe agendă figurează şi o vizită la Misiunea Socială „Diaconia". „Este un semn de recunoştinţă pentru acţiunile de caritate desfăşurate de biserica română. Alteţele lor vin cu un mesaj de reîntregire a spiritualităţii româneşti", susţine Igor Belei, directorul Misiunii „Diaconia". Principesa Margareta va merge şi la Spitalul Clinic Republican.

Decorată de Academie

Mâine, familia princiară va participa la Reuniunea solemnă a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, unde Principesa Margareta va primi Medalia „Dimitrie Cantemir", precum şi la o ceremonie în cadrul căreia Regelui Mihai I îi va fi conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Agrare de Stat.

Reprezentanţii Casei Regale vor merge şi la alte instituţii de învăţământ - din Orhei, Soroca, Bălţi, Chişinău. Principele Radu va ţine şi un discurs la Universitatea „Alecu Russo", unde alteţele regale vor participa şi la deschiderea Zilelor Regiunii de Nord a Republicii Moldova. „Este un moment istoric pentru comunitatea academică din Bălţi, dar şi pentru toată regiunea", a declarat Gheorghe Popa, rectorul univesităţii din Bălţi, citat de adevarul.ro.

Mesajul Alteţelor regale este că suntem în primul rând români şi că facem parte din familia europeană.

Principesa Margareta şi Principele Radu vor vizita şi Liceul „Regele Mihai" din Cimişeni, Criuleni, susţinut de Casa Regală a României, prin donaţii de carte şi alte proiecte. „Mesajul Alteţelor regale este că noi suntem în primul rând români şi că facem parte din familia europeană, crede istoricul Mariana Ţăranu, originară din Cimişeni. Ea este de părere că perioada vizitei n-a fost aleasă întâmplător şi că este un semnal de susţinere a Republicii Moldova pe calea integrării europene, în preajma summitului de la Vilnius.

Joi, în ultima zi a vizitei, Principesa Margareta se va întâlni cu reprezentanţii societăţii civile, iar soţul ei – cu membrii Uniunii Scriitorilor, unde vor fi lansate câteva volume ale familiei regale a României.

Sursa foto: casa-regala.blogspot.ro

Back To Top