Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

chimioterapie 1Trei parlamentari PNL din Prahova sunt iniţiatorii propunerii pentru modificarea Legii sănătăţii, 95/2006, astfel încât toate costurile protezelor mamare pentru reconstrucţia sânului ca urmare a unei afecţiuni oncologice să fie incluse în rândul serviciilor medicale decontate de la CNAS.

Prevederile ar urma să se aplice şi femeilor care nu au beneficiat până acum de operaţii de reconstrucţie.

 

Potrivit acestora, costul unei astfel de operaţii este de 500 de euro. În acest moment, ţara noastră se află pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea din cauza cancerului la sân. Reprezentanţii CNAS şi cei ai Ministerului Sănătăţii au declarat că susţin acest proiect legislativ, titrează gandul.info.

„Sper că această lege să aducă o bucurie femeilor din România. O situaţia cu mama mea, a însemnat mult din punct de vedere sentimental", a declarat deputatul PNL, Mircea Roşca, iniţiator al proiectului alături de Graţiela Gavrilescu, deputat PNL şi Ion Luchian, senator PNL.

Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a declarat că această iniţiativă este „binevenită", iar de principiu avizul va fi unul pozitiv. Potrivit acestuia, preţul aproximativ pentru reconstrucţia mamară este de 500 de euro.

„Am fost mişcaţi de situaţia care s-a agravat în ultimii ani privind cancerul de sân şi a pacientelor care supravieţuiesc, dar rămân cu acest handicap fizic şi psihic extrem de important care în mod evident le afectează existenţa", a spus Cristian Buşoi.

Şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Pană, a afirmat că avizul ministerul va fi unul favorabil, mai relatează sursa citată.

Printre motivele iniţiatorilor acestui proiect legislativ sunt precizate statisticile care arată că zece femei sunt diagnosticate cu cancer mamar în fiecare zi, iar „două pierd lupta cu viaţa". Potrivit analizei realizată de parlamentarii PNL, România se află pe primul loc în topul ţărilor europene cu cea mai ridicată mortalitate provocată de cancerul la sân, aproximativ 300 de femei murind în fiecare lună din cauza acestei boli.

În momentul de faţă, CNAS decontează prin programele sale doar intervenţia chirurgicală şi internarea, proteza neaflându-se pe această listă. O astfel de operaţie de reconstrucţie a sânului costă 500 de euro, dar doar 2% dintre femeile cu mastectomie apelează la chirurgia reparatorie.

Impactul bugetar estimat de iniţiatori este de 1 – 1,2 milioane de lei pe an, mai precizează gandul.info.

Cum arată modificare legislativă pentru modificarea şi completarea articolului 237 din legea 95/2006

Art 237 – (1) Serviciile care nu sunt decontate din fond, contravaloarea acestora fiind suportată de asigurat, de unităţile care le solicită, de la bugetul de stat sau din alte surse, după caz, sunt:

e) corecţiile estetice efectuate persoanelor cu vârsta peste 18 ani, cu excepţia endoprotezelor mamare necesare operaţiilor de reconstrucţie în urma unor afecţiuni oncologice.

Back To Top