Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

mici aprobatiTVA va scădea la 9%, cel mai probabil, şi în sectorul cărnii, unde evaziunea a crescut de când a fost majorată taxa la 24%.

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, recent, că sectorul cărnii va fi următorul care va beneficia de scăderea taxei pe valoarea adăugată.

„Probabil că sectorul cărnii va fi următorul care va beneficia de TVA redus, dar este foarte important modul în care efectuăm controlul şi măsurile pe care le luăm pentru reducerea evaziunii în domeniul produselor de panificaţie. Decizia viitoare privind reducerea TVA şi la alte produse alimentare depinde de succesul măsurii în domeniul pâinii, de reducerea evaziunii şi veniturile bugetare", a explicat Achim Irimescu, citat de Mediafax.

La sfârşitul lunii iulie, Guvernul a decis reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al măsurii urmând să fie compensat prin creşterea, tot din septembrie, a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.

Reducerea TVA de la 24% la 9% pentru panificaţie a avut ca efect scăderea cu circa 6% a preţului de vânzare a pâinii la raft, potrivit datelor de la Consiliul Concurenţei.

Scăderea de preţ reprezintă, în realitate, mai puţin de jumătate din diferenţa de preţ rezultată din scăderea TVA-ului cu 15 puncte procentuale. Restul banilor au ajuns la producători şi în zona de retail.

„Idealul ar fi fost de 12%. Ceea ce vedem este o reducere undeva pe la jumătate sau un pic peste jumătate, ceea ce înseamnă că o parte din reducere se duce la consumator, o parte se duce la agentul economic. Este cam ceea ce ne aşteptam să fie din punct de vedere economic. Astfel, o parte din şocul pozitiv se duce la consumator, o parte se duce la producător", a declarat Bodgan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, citat de Mediafax.

Back To Top