Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

politie-rutiera 1Conform proiectului noului cod rutier publicat pe site-ul MAI, amenda maximă pe care o poate primi un şofer este de 9.600 de lei. Permisul poate fi suspendat pe o perioadă de maxim DOI ANI. De asemenea, în cazul în care nu achitaţi amenda în 30 de zile, rămâneţi fără permis.

Iată câteva dintre prevederile proiectului de lege privind noul cod rutier (SURSA: MEDIAFAX):

 

DEPĂŞIREA LIMITEI DE VITEZĂ

Depăşirea limitei cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi din clasa a IV-a, cuprinse între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 720 şi 1.600 de lei ŞI SUSPENDAREA PERMISULUI pentru 90 de zile.

Depăşirea limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră implică sancţiuni cuprinse între 21 şi 50 de puncte amendă (între 1.680 şi 4.000 de lei) ŞI SUSPENDAREA PERMISULUI pentru 180 zile.

În cazul în care depăşirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri pe oră se soldează cu un ACCIDENT RUTIER urmat EXCLUSIV de pagube materiale, se aplică sancţiuni din clasa VI-a: de la 51 până la 120 de puncte de amendă (între 4.080 şi 9.600 de lei) ŞI SUSPENDAREA PERMISULUI pentru UN AN. Dacă accidentul se soldează cu VICTIME, amenda este aceeaşi, dar perioada de suspendare a permisului se dublează, la DOI ANI.

CONDUCEREA SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

Conducerea unui autovehicul sau tramvai pe drumurile publice de către o persoană care a consumat droguri, a luat medicamente cu efecte similare stupefiantelor sau are o îmbibaţie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,2 g/l alcool pur în sânge, este interzisă.

Pentru o îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge, respectiv 0,15 - 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat sancţiunea prevede între 21 şi 50 puncte-amendă şi suspendarea permisului pentru o perioadă de 180 de zile.
În cazul în care îmbibaţia alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie INFRACŢIUNE şi se pedepseşte cu ÎNCHISOARE de la unu la cinci ani.

ALTE ABATERI

Nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată, conducerea pe contrasens pe autostradă, depăşirea unui autoturism cu mai mult de 60 kilometri pe oră a vitezei maxime admise şi conducerea unei maşini neînmatriculate se pedepsesc cu amendă cuprinsă între 21 şi 50 de puncte, plus suspendarea permisului pentru 180 de zile.
În cazul în care aceste abateri sunt urmate de un accident, se vor aplica amenzi între 51 şi 120 puncte şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de un an, dacă accidentul este soldat doar cu pagube materiale, iar în cazul în care sunt persoane rănite, perioada de suspendare a permisului se dublează.
Potrivit proiectului de lege, vor fi sancţionaţi cu 9 până la 20 de puncte-amendă şi suspendarea permisului până la trei luni numai şoferii care nu acordă prioritate, depăşesc sau trec pe roşu şi provoacă un accident rutier soldat exclusiv cu pagube materiale.

NU PLĂTEŞTI AMENDA? RĂMÂI FĂRĂ PERMIS!

În cazul în care un şofer NU îşi achită amenda în termen de 30 de zile, permisul de conducere îi este SUSPENDAT. Poliţia Rutieră întocmeşte dispoziţia de suspendare în termen de 5 zile de la expirarea termenului de plată a amenzii şi o comunică persoanei vizate. Suspendarea efectivă a permisului are loc după alte 15 zile de la comunicarea dispoziţiei de suspendare.
Sumele aferente amenzilor vor fi vărsate într-un cont unic deschis la Trezorerie, din care vor fi transferate ulterior către primării.

SURSA: MEDIAFAX

Back To Top