Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

remus pricopie aniversare upg ploiestiSesiunea solemnă care s-a desfăşurat în Sala Europa din Palatul Administrativ a fost dedicată învăţământului universitar şi rolului industriei de petrol şi gaze din România. La eveniment, au participat, alături de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, Cătălin Ivan, membru în comisia de Educaţie şi Cultură a Parlamentului European, profesori, rectori, consilieri judeţeni şi parlamentari.

Remus Pricopie a declarat că Universitatea Petrol Gaze din Ploieşti este un important centru educaţional, implicată în viaţa economică a judeţului şi a ţării, motiv pentru care se va încerca mărirea finanţării de la minister. Ministrul a recunoscut că, din punctul de vedere al finanţării, universităţile au avut mult de suferit în ultimii ani, însă, există speranţe pentru mai mulţi bani din 2014, cu toate că, deocamdată, nu s-a votat bugetul. „Anul acesta avem o finanţare mai mare decât anul trecut, iar pentru anul viitor am făcut o solicitare. Deocamdată nu s-a aprobat bugetul pentru 2014, dar vorbim de cifre mai mari. Aceasta este finanţarea de bază, care acoperă zona de activitate didactică. Nu vb de investiţii. Legat de investiţii, am finanţat de-a lungul timpului proiectele universităţilor, din alocaţii bugetare, nu însă toate investiţiile se fac din alocaţii bugetare, unele sunt din surse proprii, iar principala sursă de venituri pentru universitate o reprezintă taxele studenţilor", a spus ministrul, citat de telegrama.ro.

Problema banilor blocaţi în proiecte pe fonduri europene este o situaţie întâlnită în numeroase universităţi dintre care şi UPG Ploieşti, instituţie care nu se poate folosi, în prezent, de 3,8 milioane de lei din fonduri structurale.
„La Ministerul Educaţiei am făcut toate eforturile să ajutăm universităţile şi în vederea deblocării banilor, în fondurile structurale, pentru că universităţile au finanţat din fondurile proprii activităţile pe fonduri structurale. Vorbim de peste jumătate de miliard de euro, bani care s-au întors pe componenta fondurilor structurale în ultimul an. Evident că şi universităţile au reuşit să-şi recupereze banii", a precizat ministrul Educaţiei, citat de telegrama.ro.

Şi celebra „clasificare Funeriu", din 2011, a instituţiilor de învăţământ superior a dus la subfinanţarea universităţilor, ceea ce pentru UPG Ploieşti a reprezentat o pierdere a finanţării de 5,6 milioane de lei. „În ceea ce priveşte formula de finanţare în baza acelei clasificări făcute acum doi ani dintr-un moment foarte simplu: a fost suspendată de instanţă. Universitatea din Suceava a început un proces pe marginea acestui subiect, metodologia respectivă a fost suspendată prin urmare noi finanţăm în baza unei alte formule, iar UPG Ploieşti, la finalul acestui an, va primi toate sumele pe care trebuie să le primească. E adevărat, sunt mai puţini bani ca în 2008 sau 2009, dar dacă ne uităm pe ultimii doi ani, suntem în creştere în ceea ce priveşte finanţarea", a spus Pricopie, citat de telegrama.ro.

Sursa foto: telegrama.ro

Back To Top