Categorie: Actual

catel vaccinatCampania de vaccinare antirabică se desfăşoară în toate localităţile din Prahova până la finalul anului. Medicii veterinari se deplasează în gospodăriile oamenilor pentru a efectua imunizările.

Pentru campania de vaccinare antirabică a câinilor şi pisicilor din judeţ, D.S.V.S.A. Prahova a achiziţionat 133.190 doze vaccin antirabic, fiind estimat a fi vaccinaţi aproximativ 120.000 de câini şi 13.000 de pisici, conform catagrafiei întocmite de medicii veterinari.
Contravaloarea vaccinului antirabic pentru câini şi pisici, dar şi manopera de vaccinare a câinilor este suportată de la bugetul de stat, iar manopera de vaccinare a pisicilor este suportată de către proprietari.

Până la finalul lunii noiembrie 2013, medicii veterinari din Prahova vor realiza inspecţia bovinelor, a oilor, caprelor şi porcilor din gospodăriile populaţiei, în vederea corelării Bazei Naţionale de Date cu efectivul existent în gospodării, precum şi a supravegherii şi prevenirii cazurilor de pestă porcină şi scrapie la oi.

Personalul sanitar veterinar care se va deplasa în gospodării pentru aceste date va completa fişe de inspecţie pentru toate animalele supuse controlului, dar şi carnete de sănătate pentru câinii şi picicile vaccinate împotriva turbării, care nu au avut astfel de acte până la data controlului.

Back To Top