Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

ochi sanatosiFiind cel mai important simț, văzul influențează calitatea vieții fiecăruia dintre noi. O vedere bună ne ajută să ne menținem creierul activ până la vârste înaintate, să minimizăm riscurile de accidentare. Iată ceea ce trebuie să faci pentru a-ți menține ochii sănătoși?
Igienă și protecție:
Evită să îți atingi ochii atunci când nu ești proaspăt spălat(ă) pe mâini.
Folosește un prosop separat pentru a te șterge pe față.
Machiază-ți ochii cu produse rezistente la apă (astfel încât transpirația să nu conducă la infiltrarea în ochi a substanțelor de machiaj).
Evită să îți uzi cu apă interiorul ochilor (pentru a nu îndepărta filmul lacrimal protector).
Când citești, nu apropia prea mult ochii de calculator sau carte. O distanță sănătoasă este de cel puțin 25 cm.
Nu privi direct către soare. Dacă ai ochii sensibili la lumină folosește ochelari de soare.
Distanța față de televizor ar trebui ajustată în funcție de televizor/mărimea ecranului. Spre exemplu, pentru televizoare HD cu diagonala de până la 80 cm distanța optimă variază între 2,3 și 3,7 m. Pentru cele cu diagonala între 81 și 105 cm, distanța va fi în intervalul 3,7-4,9 m.
Ia pauze frecvente (la cel putin 50-60 de minute) atunci când lucrezi la calculator. Privește peisaje îndepartate, apoi focalizează-ți privirea asupra unui obiect aflat la distanță mare. Culorile odihnitoare pentru ochi sunt verdele și turcoazul.

Alimentație:
Dintre sursele de hrană de origine animală, valoroase pentru ochi sunt peștele oceanic gras, ouăle și lactatele grase.
Alimente vegetale care îți ajută ochii: nuci, papaya, dovleac, pepene galben, mango, ardei, morcovi, conopidă. Substantele cu cel mai important rol în sănătatea ochilor sunt vitamina A/precursorii vitaminei A, Omega 3, vitamina C și vitamina D.
Evită excesul de sare.

Antrenament:
Ține un creion la o lungime de braț în dreptul ochilor. Fixează privirea asupra vârfului său și apropie lent creionul de nas (menținând privirea pe vârf). Când imaginea devine dublă, îndepărtează creionul de ochi și repetă exercițiul. Scopul este să menții o singură imagine până la o distanță cât mai mică de ochi.
Pentru îmbunătățirea vederii la distanța, încearcă să citești texte (cu scrisul mic) aflate la depărtare cât mai mare.
Fă exerciții de identificare a diferențelor între 2 imagini asemănătoare.
Mișcă-ți ochii sus-jos rapid și cât mai amplu posibil. După o scurtă pauză (1 minut) în care ții ochii închiși, mișcă-i stânga-dreapta.

Back To Top