Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

televiziunea-romanaMajorarea taxei TV a fost agreată, miercuri, de conducerea SRTV şi de senatorii din Comisia pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă.

Preşedintele director-general al SRTV, Claudiu Săftoiu, a precizat că această posibilitate a fost invocată încă de anul trecut de conducerea instituţiei, „în condiţiile în care rezultatele muncii profesioniştilor conving opinia publică cu privire la modificarea acestei taxe".

Săftoiu a invocat faptul că taxa TV nu a mai fost majorată de zece ani.

„În momentul acesta trebuie spus că o serie de măsuri legislative fac din ce în ce mai grea misiunea televiziunii publice de a se susţine, în condiţiile în care taxa nu a mai fost modificată din 2003, iar în ceea ce priveşte evoluţia economiei româneşti salariul mediu pe economie a crescut de atunci, s-a dublat din 2003 până în 2013", a argumentat Săftoiu, la finalul unei întâlniri cu senatorii din Comisia de cultură, relatează realitatea.net.

Claudiu Săftoiu a vorbit, în acest context, şi de presiuni financiare în televiziunea publică. „Nemaivorbind de faptul că, în condiţiile în care suntem nevoiţi să plătim datoriile enorme pe care le-am moştenit, posibilitatea de a propune programe noi, de a oferi telespectatorilor români lucruri de calitate şi de performanţă este una foarte greoaie. În condiţiile în care am preluat televiziunea publică cu o datorie de aproximativ 145 de milioane de euro, în mai puţin de un an de zile, prin eforturile la care ne-am angajat de a plăti datoriile prin reeşalonarea de către Guvernul României a datoriei la stat de 65 de milioane de euro, am rambursa, am plăti înapoi 30 de milioane de euro într-un interval mai puţin de un an", a spus oficialul SRTV,

Taxa TV s-ar putea majora cu un leu sau doi. „Cred că cel mai mult ar fi o adăugire legată într-o proporţie de un leu maxim doi lei la actuala taxă. Am de spus un lucru - serviciul public de televiziune nu poate fi înlocuit prin nicio altă contribuţie decât prin cea a cetăţenilor. Ceea ce nu se poate urmări la televiziunile comerciale — care evident urmăresc profit şi audienţă şi care, în multe locuri, depăşesc nişte standarde profesionale sau nişte aşteptări de natură inclusiv morală — se poate realiza la televiziunea publică. Şi consider că, aşa cum serviciul medical, serviciul de ordine publică, aşa cum serviciile de educaţie în România sunt susţinute prin contribuţia cetăţenilor, televiziunea publică trebuie susţinută prin contribuţia cetăţenilor", a menţionat Săftoiu, citat de realitatea.net.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu s-a arătat, la rândul său, de acord cu această propunere. „Creşterea taxei TV este un lucru necesar, în primul rând din respect faţă de telespectatori. Telespectatorii unei televiziuni publice nu trebuie să aibă emisiuni întrerupte de acele minute de publicitate. În al doilea rând, fiind o televiziune publică, ea trebuie subvenţionată, ţinută în spate de populaţie. Asta înseamnă televiziune publică şi ea serveşte populaţia. În perspectivă ar trebui găsite mijloacele financiare astfel încât televiziunea publică să poată rezista financiar fără publicitate, iar publicitatea să se ducă către televiziunile comerciale", a motivat Roşca Stănescu.

El a precizat, totodată, că nu a fost depus niciun amendament la Comisia de cultură referitor la renunţarea la publicitate la televiziunea publică, ci a fost doar o informaţie preluată greşit.
„A fost o discuţie care a apărut în comisie. De fapt, a fost o informaţie greşită pe care a vehiculat-o unul dintre participanţii la această discuţie. Nu a fost depus niciun amendament. O asemenea decizie este una foarte grea politică, ea nu poate fi luată sacrificând televiziunea publică şi nu se va putea face decât atunci când, din calcule, vor rezulta şi mijloacele din care televiziunea publică să poată supravieţui", a arătat senatorul PNL.

Liberalul a susţinut că însuşi preşedintele director-general al SRTV a afirmat, în cadrul unei discuţii avute cu acesta, că, în perspectivă, ar trebuie gândit ca televiziunea publică să renunţe la publicitate, dar să aibă mijloacele financiare pentru a supravieţui.
„Mijloacele financiare nu pot fi, până la urmă, decât taxa care este neindexată de foarte mulţi ani de zile şi este cea mai mică taxă din Europa", a mai spus Roşca Stănescu, citat de realitatea.net.

În cadrul audierilor conducerii SRTV, care a avut în centru suplimentarea parcului de maşini, majorarea taxei TV a fost agreată de majoritatea senatorilor din Comisia de cultură.

Back To Top