Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Actual

peste vaslaUn peşte-vâslă uriaş, de 4 metri, a fost descoperit pe o plajă din California. Faptul este neobişnuit, pentru că aceşti peşti trăiesc în ape foarte adânci şi sunt foarte rari.
Pe 13 octombrie, un alt peşte-vâslă a fost găsit în apele de suprafaţă de către un scufundător, în apropiere de Catalina Island. Peştele măsura 5,4 metri şi a fost nevoie de 12 oameni să-l scoată din apă.
Peştele-vâslă poate atinge lungimea de 15 metri şi sunt cei mai lungi peşti osoşi din lume.

Apariţia lor în apele puţin adânci nu este deloc un semn bun. Unii oameni de ştiinţă afirmă că descoperirea unor peşti-vâslă în apropiere de ţărm este un semn că se apropie un cutremur de mari dimensiuni.
Astfel, cu puţin timp înainte de cutremurul devastator care a lovit Japonia în 2011, aproximativ 20 de peşti-vâslă au fost descoperiţi pe plajele din zonă. De altfel, în Japonia, peştele-vâslă este cunoscut sub numele de ryugu no tsukai, ceea ce înseamnă „mesagerul din palatul zeului oceanelor". Pescarii japonezi au descoperit zeci de exemplare din această specie a adâncurilor înainte ca un cutremur de 8,8 să lovească Chile în martie 2010.
Kiyoshi Wadatsumi, un specialist în seismologie ecologică, a declarat pentru Japan Times că „peştii care trăiesc în adâncuri sunt mai sensibili la mişcările din faliile active decât peştii care trăiesc aproape de suprafaţa mării".
Rachel Grant, un specialist în biologia animalelor de la Anglia Ruskin University din Cambridge, afirmă că ar putea fi ceva adevărat în străvechea legendă japoneză care afirmă că apariţia unui peşte-vâslă precede un cutremur. Cercetătoarea a început un studiu pentru a testa această idee.
„Este posibil ca atunci când are loc un cutremur să existe o acumulare de presiune în roci care pot duce la apariţia unor sarcini electrostatice ce provoacă eliberarea în apă a ionilor cu sarcină electrică", explică dr. Grant.
„Acest lucru poate duce la formarea de peroxid de hidrogen, un compus toxic. De asemenea, ionii cu sarcină pot oxida materia organică, ceea ce poate ucide peştii sau îi poate face să părăsească apele adânci şi să iasă la suprafaţă", a explicat ea.
O altă posibilitate este ca înainte de un cutremur să aibă loc eliberări de monoxid de carbon în apă, care ar afecta peştii-vâslă.
Sursa: descopera.ro

Back To Top