Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

caderea paruluiExistă unele perioade când părul cade mai mult, cum ar fi cele de stres, suprasolicitare, boală, în sarcină, după naștere, în schimbări ale alimentației sau ale mediului de viață ori în sezonul toamnei. Căderea părului nu reprezintă motiv de îngrijorare în aceste situații. Pot exista totuși situații când acest simptom ascunde alte cauze...

Iată câteva analize și investigații care pot decela o posibilă cauza a căderii părului:
- vizita la dermatolog: acesta poate observa dacă există sau nu o boală de piele la nivelul scalpului;
- hemoleucograma uzuală - analiză de sânge care poate decela o anemie sau o posibilă infecție;
- feritina;
- analize hormonale;
- transaminaze;
- bolirubina;
- colesterol și fracțiuni lipidice: HDL, LDL;
- creatinina, acid uric, uree;
- VSH.

Anemia duce la o mai slabă oxigenare a rădăcinii firului de păr, ceea ce duce în timp la căderea acestuia. Firul de păr este sensibil la cele mai mici carențe în organism, astfel încât chiar și în cazul scăderii depozitelor de fier (analiza feritinei), poate duce la căderea podoabei capilare.
Pielea, unghiile și părul sunt ultimele țesuturi unde sunt cedați nutrienții și oxigenul din sânge. Așa se explică faptul că și cele mai mici carențe pot da simptome la nivelul acestora.

Tulburări ale glandei tiroide
Afectarea glandei tiroide - în special hipotiroidia sau tiroidita autoimună (Hashimoto) - se poate manifesta, în stadii incipiente, și prin căderea parului. Alte simptome asociate: stare de oboseală inexplicabilă, depresie, modificări ale pielii (se îngroașă și se usucă), scăderea ușoara a imunități etc.

Tulburări ale hormonilor sexuali
Tulburările hormonilor sexuali feminini se pot manifesta atât prin căderea părului, uneori prin căderi parcelate rămânând o zonă de scalp făra păr – alopecie aerată - , cât și prin creșterea excesivă a părului pe față și corp – hirsutismul.
Există însă și alte manifestări asociate care înclină diagnosticul către tulburări ale hormonilor sexuali, cum ar fi tulburări ale ciclului menstrual, infertilitate, scurgeri mamelonare etc.

Tulburări ale glandelor suprarenale
Glandele suprarenale prezintă multiple roluri în organism prin hormonii pe care acestea îi secretă. Glandele suprarenale sunt controlate de glanda-mamă: hipofiza, aceasta din urmă fiind strâns legată de sistemul nevos prin hipotalamus. În concluzie o tulburare a glandei-mamă poate duce, secundar, la afectarea suprarenalelor.
Una din manifestarile acestor tulburări poate fi reprezentată de căderea părului, de subțierea firului de par, sau, la polul opus, de creșterea exagerată a părului la nivelul feței și corpului. Afectarea glandelor suprarenale se însoțește de asemenea de oboseală, depresie, scădere a capacității de îndeplinire a sarcinilor de zi cu zi, stare de oboseală dimineața la trezire, somnolență, scăderea libidoului etc.

Boli autoimune
O parte însemnată dintre bolile autoimune pot afecta și părul. Uneori, căderea părului se numără printre primele manifestări la debutul bolii. Așa se întâmplă de exemplu în cazul tiroiditei autoimune. Alte boli autoimune care au ca manifestări și căderea părului sunt: poliartrita reumatoidă, LES (lupusul eritematos sistemic), diabetul zaharat însulino-dependent etc.

Afecțiuni cardiovasculare
Afecțiunile cardiovasculare au ca efect o scădere a oxigenării și a fluxului sanguin în unele zone ale organismului, iar oboseala inimii scade de asemenea circulația sângelui în corp, astfel că adesea bolile cardiovasculare asociază și căderea părului, urmând ca ulterior părul să sufere tulburări cronice.

Tulburări psihologice
Tulburările psihologice de tipul depresiei sau anxietății se pot însoși și de căderea părului. Un tratament adecvat îmbunătățește mult starea pacientului.

Alte boli sistemice
Unele boli cronice secătuiesc organismul de energie și printre manifestările bolii de bază se află și căderea părului. Astfel sunt bolile renale cronice, cum ar fi insuficiența renală, sau afecțiunile pulmonare, ca BPOC. Diabetul zaharat de tip II poate de asemenea să asocieze și căderea parului, la fel și bolile de sânge.

Cancerul
Cancerul este considerat o boală consumtivă, care secătuiește depozitele nutritive și energetice ale organismului într-un ritm alert în fazele finale. Scăderea rapidă în greutate fără alte motive și fără a ține dietă. Este indicat să întrebați medicul de familie despre testele de screening, pentru că multe tipuri de cancer evoluează silențios în stadiile precoce, fără simptome evidente, iar depistarea precoce prezintă șanse de vindecare foarte mari în cele mai multe situații.

Back To Top