Categorie: Actual

arsura la stomacE imposibil să nu fi constatat măcar o dată acest simptom supărător arsura la stomac. Cauzele pot să fie multiple, însă poţi să te înarmezi cu câteva remedii naturale care acţionează rapid când ai nevoie de ele.

Specialiştii sunt de părere că alimentele care creează frecvent senzaţia de arsură la stomac sau aciditatea pe care o resimţi uneori sunt:
- ciocolata
- țigările
- mâncarea picantă
- mesele copioase
- usturoiul, ceapa.

În cazul în care ai senzaţii de arsură din când în când, iată ce câteva remedii la îndemâna tuturor.
Sucul de aloe vera - este recunoscut din vremuri străvechi ca un remediu excelent împotriva arsurilor la stomac.
Oţetul de mere - sună înfricoşător, însă funcţionează în unele situaţii, deoarece e posibil ca arsurile la stomac să apară şi din cauza unei cantităţi mici de acid în stomac. Diluează o linguriţă de oţet de mere într-un pahar cu apă şi bea amestecul înainte de masă.
Bicarbonatul de sodium - amestecă o jumătate de linguriţă de bicarobonat de sodiu într-un pahar cu apă şi bea compoziţia.
Mierea de albine - ia o linguriţă de miere de albine când ai arsuri la stomac pentru a diminua intensitatea durerii.
Ceaiul de muşeţel - bea după masă un ceai de muşeţel care are efecte calmante asupra stomacului.
Atenţie! Laptele nu te ajută în aceste situaţii. Contrar vorbelor din bătrâni care susţin beneficiile laptelui în cazul arsurilor la stomac, se pare că cercetările recente arată că în special laptele gras poate favoriza formarea unei cantităţi excesive de acid. Aşa că stai departe de lapte dacă ai arsuri la stomac!

Dacă arsurile la stomac persistă şi nu poţi să le găseşti o cauză, atunci este recomandat să apelezi la ajutorul unui specialist. Nu amâna acest lucru, deoarece ele pot să ascundă diverse boli la nivelul stomacului şi care necesită un tratament adecvat.

Sursa: eva.ro

Back To Top