Categorie: Actual

bani de liceuÎn Prahova au fost înregistrate 2.099 de solicitări din partea elevilor, pentru acordarea banilor de liceu.

Elevii prahoveni au depus 2.099 de cereri pentru acordarea banilor de liceu. Judeţul nu este în top la acest capitol, titrează telegrama.ro.
La Iaşi, ajutorul a fost solicitat, de exemplu, de 7.481 de tineri, iar în Dolj şi Vaslui au fost depuse peste 5.000 de cereri. Avem, însă, mult mai multe solicitări faţă de Tulcea (933), Sibiu (880), Ilfov (685), Arad (646) sau Covasna (620).
Deocamdată, conform rapoartelor parţiale, toate cererile venite din judeţ sunt considerate eligibile.

Cele mai multe solicitări au fost depuse de elevi de la Liceul Tehnologic „Tase Dumitrescu" Mizil (151) şi Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu" Vălenii de Munte (134), iar cele mai puţine au venit de la „Alexandru Ioan Cuza" Ploieşti (9), „Ludovic Mrazek" Ploieşti (9), „Nicolae Grigorescu" Câmpina (5), „Carmen Sylva" Ploieşti şi Liceul Teoretic Azuga (câte 4).

Ajutorul se acordă liceenilor care provin din familii în care venitul lunar/ membru de familie nu depăşeşte 150 de lei. De asemenea, chiulangiii nu beneficiază de sprijinul financiar în valoare de 180 lei/ lună. Conform metodologiei elaborate în cadrul acestui program, sprijinul financiar se sistează dacă elevul absentează nejustificat minim 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ, dacă a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3 - 5 zile, dacă a obţinut mai puţin de 7 la purtare sau dacă nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ ori a fost exmatriculat.

Sursa foto: realitatea.net

Back To Top