Categorie: Actual

microbuzeMarţi au fost mai multe ceasuri rele atât pentru ploieşteni cât şi pentru persoanele care ar fi trebuit să circule cu microbuzele spre şi din municipiu. Transportatorii au organizat un protest spontan împotriva amânării licitaţiei cu privire la atribuirea traseelor de transport în Prahova.

Peste 100 de transportatori de persoane au participat la un protest spontan, blocând, un timp, circulaţia în centrul Ploieştiului, apoi obligându-şi clienţii, care se bazau pe serviciile lor, să aştepte ore în şir un microbuz spre localităţile din apropierea Ploieştiului.

Reprezentanţii Primăriei au spus, încă de la începutul protestului, că greva transportatorilor şi deplasarea acestora în coloană, prin centrul oraşului, nu au fost autorizate în niciun fel. Totuşi, convoiul nu s-a oprit până nu şi-a terminat protestul.

Ca reacţie la acţiunile transportatorilor, Prefectura Prahova a emis un comunicat prin care precizează: „Ca urmare a acţiunii de protest spontane neautorizate a transportatorilor privaţi de persoane, nemulţumiţi de activitatea ARR – Autoritatea Rutieră Română, Instituţia Prefectului a organizat pentru mâine, 30.10.2013, o acţiune de mediere între părţi".

Şi reprezentanţii Consiliul Judeţean Prahova au oferit explicaţii publice asupra acţiunii spontane de protest a transportatorilor.
„În data de 29 octombrie, Consiliul Judeţean Prahova a fost înştiinţat, de către reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport - Muntenia Trans, că operatorii de transport au organizat o grevă spontană.
Aceştia protesteaza împotriva Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi a suspendării licitaţiei pentru transportul judeţean, ce urma să aibă loc în data de 13 noiembrie.
Licitaţia a fost suspendată pentru faptul că ARR nu a transmis către Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (C.N.M.S.I.) vechimile operatorilor pe traseele judeţene.
Comunicatul oficial se află postat pe site-ul http://www.autorizatiiauto.ro/Transport_Persoane/Noutati.htm
Consiliul Judeţean Prahova şi-a îndeplinit toate atribuţiile legale cu privire la organizarea licitaţiei mai sus menţionate", informează instituţia.

Iată şi ce spun transportatorii în comunicatul lor oficial:
„Ţinând cont că Autoritatea Rutieră Română a blocat, din data de 24 octombrie, accesul instituţiei noastre la importurile automate de date (parc operatori de transport, vechime parc, mod deţinere, grad confort, capacitate autovehicule, dotare cu AC, vechime pe traseu, retrageri/renunţări, lista operatorilor ce se afla sub incidenta Legii 85/2008 privind insolvenţa, lista operatorilor care înregistreaza obligaţii restante la bugetul statului) CNMSI – SAET (Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională) este în imposibilitatea derulării tehnice a şedinţei de atribuire din 13 noiembrie, neavând toate elementele necesare".

Back To Top