Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

donatori toma socolescu„DĂRUIEŞTE VIAŢĂ – VINO SĂ DONEZI SÂNGE" se numeşte campania în care s-au implicat peste 120 de elevi ai Colegiului ploieştean „Toma Socolescu". Copiii, toţi peste 18 ani, au hotărât să participe la această acţiune pentru că, spun ei, pot salva vieţi.

Iniţiativa campaniei de donare de sânge aparţine Bisericii Ortodoxe Române - Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului cu bincuvântarea Prea Fericitului Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină din Ploieşti au răspuns imediat iniţiativei şi au hotărât să sprijine rapid CTS Bucureşti în cadrul acţiunii.
„Campania se desfăşoară în paralel şi în Bucureşti şi în Ploieşti, unde are loc pentru prima dată. Ne propunem ca această campanie să fie continuată, asfel încât să mobilizăm cât mai mulţi tinerii pe care să-i facem conştienţi de importanţa acestor acţiuni", ne-a declarat Constantin Jiga, voluntar al acţiunii.

„Este vorba despre 120 de elevi de la clasa a XII-a zi şi seral care au răspuns apelului de donare de sânge. Noi i-am repartizat pe trei zile: joi, vineri şi sâmbătă, pentru a evita aglomeraţia. Să fie majori a fost una dintre condiţii, apoi respectarea unui barem de greutate. Copiii au organizat şi un mic momeent de surpriză, o masă plină cu prăjituri şi nuferi origami, ca să se simtă motivaţi şi să aibă un feedback pozitiv, iar pe viitor să fie încurajaţi să mai participe şi la alte acţiuni de voluntariat", ne-a spus Carmen Clucerescu, voluntar şi profesor de Limba română la Colegiul Naţional „Toma Socolescu" din Ploieşti.

Tinerii s-au declarat, încă de la bun început, încântaţi de idea de a dona sânge. „Este un cadru sigur, iar de nenumărate ori am auzit apeluri pentru donare. Acum, ni s-a oferit ocazia şi am dorit să vin în primul rând pentru că este nevoie de sânge pentru mulţi pacienţi din spitale. Apoi pentru că, de ce să nu recunoaştem, avem şi beneficii: bonuri de masă, reducere la transportul în comun şi o zi liberă", ne-a spus o tânără voluntară a campaniei.

„Mulţumim tinerilor donatori pentru este, într-adevăr, nevoie de sânge în spitale, iar solicitările către centrul nostru ne depăşesc, uneori. Donarea va continua până sâmbătă şi sperăm ca astfel de acţiuni să aibă loc cât mai frecvent!", ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu, dirctorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti.

O singură donare poate salva viaţa a trei persoane. Sub 2% dintre români donează sânge şi numai 60% din nevoia de sânge este acoperită în România, aşa că iniţiativa este binevenită.

GALERIE FOTO

donatori toma socolescu

donatori liceu

voluntari donare

organizatori donare

iincurajare cts

cts ploiesti

 

Back To Top