Categorie: Actual

Eugen NicolaescuMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a început să demită managerii de spitale care acumulează datorii.

În urma analizelor şi evaluărilor trimestriale ale managerilor unităţilor sanitare cu paturi din subordine, MS informează că cinci dintre aceştia au înregistrat arierate, timp de trei luni consecutiv. Este vorba despre cei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Spitalul CFR Constanţa, Spitalul Clinic CF Iaşi, Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon" Focşani şi Spitalul Comunal Vidra.

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a semnat ordinul de demitere a managerului Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon" Focşani, în timp ce managerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj şi Spitalului Comunal Vidra şi-au depus demisia.

Managerii de la Spitalul CFR Constanţa şi Spitalul Clinic CF Iaşi, ale căror arierate au fost reeşalonate, conform deciziilor emise de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, se află în procedură de reevaluare.

Contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează „în cazul existenţei a trei luni consecutive de plăţi restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor, conform prevederilor legale sau contractuale".

VEZI AICI COMUNICATUL INTREGRAL AL MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII

Back To Top