Categorie: Actual

medic pediatruPărinţii ar putea beneficia de o zi liberă plătită pe an pentru îngrijirea sănătăţii copiilor minori, potrivit deciziei luate, marţi, de membrii Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială.

Propunerea legislativă privind ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copiilor îi are ca iniţiatori, printre altii, pe Ecaterina Andronescu, Elena Federovici, Gabriela Firea, Ilie Sârbu, Darius Vâlcov, Rovana Plumb şi Rodica Nassar.

Iniţiatorii propun ca această zi să fie rezervată verificării periodice a stării de sănătate a copiilor, titrează 9am.ro.

Potrivit proiectului, ziua liberă ar urma să fie acordată la cererea unuia dintre părinţi, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care rezultă controlul medical efectuat.

Initiaţiva legislativă mai stabileşte ca indemnizaţia pentru ziua liberă să se plătească din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri şi cheltuieli al angajatorului şi să fie egală cu salariul corespunzător unei zile lucrătoare.
Iniţiatorii mai doresc ca familiile care au trei sau mai mulţi copii să beneficieze de două zile lucrătoare libere pe an pentru verificarea sănătăţii copiilor.

Proiectul va fi dezbatut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Back To Top