Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

ploiesti centru pietonalCei şapte consilieri municipali din Comisia de Urbanism a Consiliul Local au noi soluţii pentru înfrumuseţarea Ploieştiului.

La şedinţa Comisiei 4, de Urbanism, au avut loc discuţii aprinse, legate de problemele a două proiecte privind noul regulament de publicitate dar şi la cel de amplasare al unui nou mobilierul urban şi comercial, titrează jurnalulph.ro. Practic s-a dezbătut problema transformării Ploieştiului într-un oraş cu aspect european, din punct de vedere arhitectural şi imagistic.
Studiile puse în discuţie au fost realizate de un colectiv de arhitecţi conduşi de Simona Munteanu, (fostul arhitect-şef al Ploieştiului) prin firma CPS City Planning Strategies SRL.
Dezbaterile au vizat posibilităţile de restructurare a întregii politici a municipalităţii locale în ceea ce priveşte modalităţile de afişare stradală, amplasamentul chioşcurilor comerciale, zonele de protecţie comercială şi în general aspecte care ţin de estetica urbanistică a Ploieştiului.

Protecţia... supermarketurilor, respinsă

Grupul de arhitecţi urbanistici a propus crearea unor zone de protecţie în jurul marilor mall-uri ori hipermarketuri din Ploieşti, precum AFI, Mall etc. Acest cordon sanitar ar fi trebuit să se întindă pe o rază de 500 de metri în jurul acestor centre comerciale şi să interzică ori să desfiinţeze orice activitate comercială considerată concurentă desfăşurată în jur.
În cazul pieţelor ori altor supermarketuri gen Kaufland, MegaImage, ori Lidl, s-a propus o rază de interdicţie de 150 de metri.
Propunerea a fost argumentată prin motive de protecţionism al marilor lanţuri de magazine faţă de micile magazine de cartier care şi aşa sunt sufocate de marile corporaţii din domeniu.
Comisia consilierilor a respins în unanimitate o astfel de propunere aberantă şi discriminatorie, mai relatează sursa citată.

Spaţii comerciale pariziene şi zone pietonale ca în Braşov

O propunere a firmei de arhitecţi a fost însă dezbătută pe larg: aspectul comerţului stradal.
În acest caz atât arhitecţii cât şi consilierii au căzut de acord că un prim pas l-ar putea reprezenta standardizarea chioşcurilor, în sensul eliminării aşa-zisei expoziţii de termopane de diverse culori, de corturi temporare, de barăci şi tot felul de improvizaţii urâte şi nesigure.
S-a ajuns la concluzia uniformizării tuturor chioşcurilor cu activitate comercială. A fost agreat un model de chioşc similar celor din Paris.
Problema teraselor pe timpul verii precum şi lărgirea şi amenajarea plăcută a spaţiilor pietonale după modelul Braşovului, Sibiului şi Bucureştiului au fost dezbătute, iar propunerea arhitecţilor a primit în mare parte aprobarea consilierilor după ce schemei i-au fost aduse anumite îmbunătăţiri.
În practică, avem deja două străzi pietonale (Mihail Kogălniceanu şi Toma Caragiu), ambele fiind prelungite către hotelul Prahova. Dar vor urma acţiuni noi de extinderea acestor spaţii şi amanajarea lor la standarde europene cu mobilier de valoare şi cu aspect plăcut.
Consilierii locali au luat decizia înaintării rapide a unui proiect de hotărâre în acest sens şi că această idee trebuie să fie un proiect pilot pentru urbanistica oraşului.
La următoarea şedinţă, surse din cadrul comisiei au afirmat că vor fi puse în discuţie regulamentele în ansamblul lor, urmând ca proiectul să fie ulterior supus dezbaterii publice şi apoi aprobat de Consiliul Local.

„Alături de noua Casă a Căsătoriilor, proiectul meu de suflet, aceste două propuneri se înscriu în linia politicii actualului consiliul local, aceea de schimbare radicală a aspectului prăfuit al municipiului. Sunt două proiecte foarte interesante şi importante pentru comunitatea ploieşteană, tocmai dea aceea nu ne grăbim cu luarea unor decizii, pentru a putea fi prezentate publicului, dezbătute şi îmbunătăţite. În final va trebui să avem un program viabil, realizabil în conformitate cu bugetul sărăcit al Ploieştiului dar şi în conformitate cu dorinţa ploieşteanului de a trăi într-un oraş civilizat cu o estetică comparabilă cu a oricărui oraş din Europa", a declarat consilierul George Botez, preşedintele comisiei 4, pentru organizare şi dezvoltare urbanistică, pentru sursa citată.

Back To Top