Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

rezidentiatPeste cinci mii de absolvenţi de Medicină din întreaga ţară au susţinut, duminică, examenul de rezidenţiat. În condiţiile în care angajaţii sistemului de Sănătate se pregătesc de o grevă generală, pe 28 noiembrie, rezidenţii au planuri clare: să plece în străinătate.

În cele şase centre universitare, au fost în total 5.400 de înscrişi, pe 3.800 de locuri. În Bucureşti, cea mai mare concurenţă a fost la Farmacie: şapte concurenţi pe loc. La Medicină Dentară s-au înscris 377 de candidaţi, adică patru absolvenţi s-au bătut pe un loc, iar la Medicină Generală s-au înscris aproape 1.500 de concurenţi, titrează realitatea.net.

Candidaţii au avut la dispoziţie patru ore pentru a răspunde la 200 de întrebări de tip grilă. Ocuparea locurilor se va face în ordinea punctajului obţinut.

Acesta este şi primul an în care examenul de rezidenţiat le va deschide automat, unor tineri doctori, porţile celor mai bune spitale din ţară şi clinici în care, până acum, se putea pătrunde doar prin aranjamente sau după ani de efort. În jur de 500 de candidaţi vor primi aproximativ 200 de posturi în spitale şi clinici universitare şi 300 de posturi în spitale judeţene.

Cei care reuşesc să ajungă la un astfel de post sunt obligaţi să semneze un contract pe o durată cel puţin egală cu cea a rezidenţiatului: 3 ani pentru medicina de familie, 4 ani la alte specializări şi 5 ani la chirurgie, titrează stirileprotv.ro.

Mulţi dintre candidaţi au recunoscut că, pe durata rezidenţiatului, îşi vor căuta locuri de muncă la spitale, cabinete şi clinici din afara ţării, pentru că acolo sunt foarte bine plătiţi în comparaţie cu salariile din ţară: 900 de lei şi bonuri de masă.

În ultimii şase ani, 14 mii de medici au plecat la muncă în străinătate. Exodul cadrelor sanitare a costat statul 3,5 miliarde de lei, bani investiţi în formarea lor.

Back To Top