Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

greva generala educatieÎn plină perioadă de teze şi de lucrări de control, liderii sindicatelor din Învăţământ cer părerea dascălilor: să facă grevă pe 9 decembrie sau să aştepte primăvara? Deşi sunt nemulţumiţi de salariile mici, multe cadre didactice spun că luna sărbătorilor de iarnă nu este cea mai potrivită pentru greve.

Până pe data de 2 decembrie, profesorii din Prahova trebuie să-şi exprime părerea cu privire la declanşarea unei greve generale la sfârşit de an calendaristic. „Este un referendum privind declanşarea grevei generale pe data de 9 decembrie 2013, pe termen nelimitat. Dacă oamenii nu vor grevă, nu vom organiza nicio grevă. Din teritoriu, avem destule semne că angajaţii din şcolile prahovene nu doresc foarte mult o grevă în decembrie, fiind o lună cu sărbători", ne-a declarat Ionuţ Duţă, preşedintele Sindicatului „Şcoala Prahovei", afiliat la FSLI.

Totuşi, asta nu înseamnă că dascălii sunt mulţumiţi cu actuala finanţare a sistemului de Învăţământ. „În cazul în care oamenii nu vor dori grevă în decembrie, vom organiza un alt referendum în primăvară, înainte de alegerile europarlamentare, apoi, în luna mai 2014, vom cere încă o dată opinia cadrelor didactice cu privire la declanşarea grevei generale şi neprezentarea la examenele şcolare şi la bacalaureat", ne-a mai explicat Ionuţ Duţă.

Dascălii vor completa formularele tipizate pentru referemndum până vineri, 29 noiembrie, cu numele şi opţiunea cu privire la declanşarea grevei generale. Pe 2 decembrie, listele cu semnături din fiecare judeţ vor fi centralizate la Bucureşti.

Cu toate acestea, decizia finală va fi luată pe 4 decembrie. Dacă, la nivel naţional, 60% dintre sindicalişti vor opta pentru greva generală, dascălii nu vor mai intra la ore începând cu data de 9 decembrie.

Decizia organizării referendumului vine în urma negocierilor eşuate cu Guvernul. Profesorii cer în continuare creşterea salariilor debutanţilor cu 50%, acordarea a minimum 6% din Produsul Intern Brut pentru Educaţie, dar şi un nou statut al personalului didactic.

Pe 6 noiembrie, 10.000 de dascăli din toată ţara au organizat un miting de amploare în Capitală.

Back To Top