Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

strambeanuManagerul Spitalului Judeţean de Urgenţă a trimis un comunicat de presă care schimbă toate datele scandalului declanşat de chirurgul Dan Oprea. Strâmbeanu dezvăluie că Spitalul Judeţean a achiziţionat, numai în 2013, peste 21 de mii de bisturie clasice şi 200 de bisturie electrice. Folosirea celor electrice este opţională de către chirurg, cele clasice fiind potrivite pentru orice tip de intervenţie chirurgicală, declară managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. În acelaşi timp, Strâmbeanu spune că în Judeţean au fost operaţi anul acesta aproximativ 14 mii de pacienţi. Cu alte cuvinte, numărul de bisturie achiziţionate de spital acoperă, fără probleme, nevoile instrumentarului medical la acest capitol. Strâmbeanu dă aceste informaţii după ce chirurgul Dan Oprea a declarat că este nevoit să facă malpraxis cu bună ştiinţă refolosind bisturiele electrice, din cauza lipsei bisturielor noi.

După ce a fost întrebat de reporteri în legătură cu faptul că Spitalul Judeţean acoperă necesarul de bisturie, chirurgul Dan Oprea a declarat că preferă să lucreze cu bisturiele electrice, decât cu cele clasice, cu alte cuvinte, recunoscând că, deşi are la dispoziţie bisturie clasice noi, în permanenţă, chirurgul foloseşte bisturie electrice de unică folosinţă de mai multe ori.

Iată comunicatul managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu.

"Adresez aceste rânduri tuturor pacienţilor şi aparţinătorilor care au trecut pragul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, reprezentanţilor mass-media, dar şi opiniei publice, în general. Mă văd obligat să informez opinia publică, pe parcursul a trei subcapitole, asupra situaţiei reale din instituţia în care îmi desfăşor activitatea, fiind convins că faptele şi lucrurile scrise rămân pentru totdeauna, iar adevărul se poate afla numai punând pe tapet realitatea, aşa cum este aceasta

1. Adevărul despre bisturiele necesare actului medical chirurgical
Am aşteptat, poate prea mult, în a vă prezenta aceste informaţii. Se induc neadevăruri care pot periclita în mod fundamental credibilitatea unei instituţii sanitare. În „spitalul groazei", aşa cum în mod nedrept este catalogat Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, s-au achiziţionat, numai în 2013, până la această dată, un număr de 21.400 de bisturie clasice. Totodată, au fost achiziţionate peste 200 de bisturie electrice.

Conform rapoartelor primite de subsemnatul, ca manager al acestei unităţi, numai din secţiile de chirurgie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în număr de 10, sunt externaţi, anual, peste 25.000 de pacienţi dintre care un număr de 13-14 mii de oameni suferă o intervenţie chirurgicală. Vă repet această informaţie: spitalul a cumpărat, în acest an, 21.400 de bisturie clasice şi aproximativ 200 electrice, persoanele operate în cadrul secţiilor noastre fiind în jur de 14.000, cu aproximare, desigur. Bisturiele clasice sunt potrivite pentru toate intervenţiile chirurgicale din Spitalul Judeţean. Bisturiele electrice sunt opţionale.

După cum vedeţi şi oricine poate verifica, managementul achiziţiilor acoperă nevoile permanente din sala de operaţie, în ceea ce priveşte instrumentarul necesar chirurgului. Subsemnatul, ca manager al Spitalului Judeţean, dar şi ca simplu cetăţean, îmi permit să întreb în mod retoric: de ce s-a declanşat acest subiect, având în vedere că managementul, după cum se poate verifica în actele de achiziţie, s-a preocupat în mod continuu de aprovizionarea cu necesarul instrumentarului medical?

Vreau să repet, pentru a fi corect înţeles: oricine poate constata, studiind actele de achiziţie, că Spitalul acoperă necesarul în ceea ce priveşte materialul sanitar amintit. Este suficient să se consulte documentele.
Subliniez acest aspect pentru că oamenii care vin la Spitalul Judeţean trebuie să ştie că unitatea noastră acoperă, uneori cu eforturi foarte mari – dar acoperă! - necesităţile sălilor de operaţie. Repet: în Spitalul Judeţean nu cred că foloseşte nimeni bisturie de unică folosinţă, de mai multe ori, aceasta însemnând că medicul respectiv face malpraxis în mod conştient, atâta timp cât spitalul asigură necesarul de bisturie. Pun la dispoziţia opiniei publice, aşa cum am pus şi la dispoziţia comisiilor venite în control, achiziţiile de materiale sanitare. Aşa cum spuneam, acestea rămân scrise.

2. Lucrările de consolidare la Secţia de Oftalmologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Consiliul Judeţean Prahova a alocat sumele necesare realizării acestor lucrări, având în vedere o situaţie de urgenţă: clădirea este construită în anul 1924, pe parcursul timpului spaţiul având alte destinaţii decat cea medicala. Finanţarea de la Consiliul Judeţean Prahova s-a aprobat în urma unei situaţii cunoscute de toată lumea: banii rezultaţi din contractul dintre Spitalul Judeţean de Urgenţă şi CAS Prahova nu pot acoperi costurile unei lucrări de o asemenea anvergură. Ca urmare a alocării acestor fonduri, a fost realizată procedura legală conform legii achiziţiilor publice, documentaţia necesară fiind afişată pe SEAP (Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice). La licitaţia lucrărilor de reparaţii capitale ale clădirii s-au înscris 11 societăţi comerciale. Comisia de licitaţie a analizat ofertele, iar societatea câştigătoare a procedurii a fost S&S Wizard Advertising SRL. Societatea a început lucrările de decopertare la clădirea unde a funcţionat secţia de oftalmologie, conform contractului.

După o perioadă de timp relativ scurtă, am fost anunţaţi, printr-un document scris, că societatea respectivă renunţă la continuarea lucrărilor, deci inclusiv la contractul avut cu unitatea noastră. Subliniez că societatea nu a facturat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti nici un ban, nici măcar sume în virtutea lucrărilor pe care le executase până la momentul renunţării la contract. Cu alte cuvinte, din conturile unităţii noastre nu a plecat nici un leu către aceasta societate, în cuantumul lucrărilor aferente secţiei de oftalmologie. După încetarea contractului cu firma menţionată, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a declanşat o nouă procedură de achiziţie pentru lucrări de reparaţii capitale la fosta secţie de oftalmologie, procedura de achiziţie fiind, în acest moment, în derulare.

3. Referitor la subiectul angajării soţiei în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Opinia publică trebuie să ştie că soţia mea a fost angajată în cadrul unităţii cu şase ani înaintea mea. Soţia mea este angajată în cadrul spitalului Judeţean de Urgenţă din anul 2000, subsemnatul fiind încadrat aici în anul 2006. În acest moment, soţia mea se află la sfârşitul concediului post-natal (2 ani). Am ţinut să fac această precizare, pentru că m-a afectat profund implicarea familiei mele în mijlocul unei dezbateri publice în care familia mea nu are nici o legătură.

Închei aceste rânduri, repetând ceea ce am mai spus şi cu alte ocazii: Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este o unitate sanitară unde lucrează oameni calificaţi, buni profesionişti.
În spitalul nostru există aparatură medicală performantă şi de înaltă performanţă, aici referindu-mă, în primul rând la Computer tomograf, Rezonanţă magnetică nucleară şi Angiograf. Sper ca mesajul meu să fie interpretat corect, în maniera sinceră în care a fost scris. Spitalul Judeţean nu este Spitalul Groazei, Abator sau Spitalul Morţii. Spitalul Judeţean este unul dintre spitalele bune ale ţării, singurul spital din judeţ cu clasificare de nivel III, poate nu la nivelul unităţilor universitare din Bucureşti, dar în nici un caz în forma prezentată, în ultimele zile, opiniei publice.
Cu sinceritate, Adrian Strâmbeanu Manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti"

Back To Top