Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

boboteaza 2014De Bobotează, aşa cum a devenit obiceiul, cozi inteminabile s-au format în faţa fiecărei biserici din Ploieşti. Pensionarii au venit cu câte două-trei bidoane de plastic sau chiar cu peturi de câte cinci kilograme şi au aşteptat să se termine slujba ca să poată lua apă sfinţită.

Sute de credincioşi au aşteptat în faţa bisericilor, cozile formându-se încă de dimineaţă. La Catedrala „Sfântul Ioan Botezătorul" din centrul Ploieştiului, jandarmii au instalat, din timp, garduri, astfel încât creştinii să nu aibă ocazia să se îmbulzească, după obicei. Au fost puse la dispoziţia ploieştenilor două rezervoare de câte 1000 de litri fiecare, ceea ce a asigurat necesarul pentru toţi credincioşii zonei. Un singur incident a tulburat liniştea: un bătrân, care se aşezase la coadă de la 7 dimineaţa, a avut nevoie de intervenţia medicilor după ce i s-a făcut rău.

Cum gerul Bobotezei s-a transformat, astăzi, într-o atmosferă de primăvară, sute de credincioşi au ieşit din case pentru a lua apă sfinţită şi de la Biserica „Sf. Gheorghe". Cei care cumpărau lumânări aveau, însă, şi o surpriză: aghiazmă se împărţea şi în biserică, la chioşcul lăcaşului, aşa că unii enoriaşi au „fentat" coada reuşind să scurteze considerabil obiceiul aşteptatului. La final, unele credincioase şi-au exprimat regretele: „Puteam să venim mai târziu, pentru că aghiazmă a mai rămas suficientă. Aveam ideea de acum 30 de ani, că nu are biserica aghiazmă suficientă, dar acum ştim, pentru anul viitor, să nu mai aşteptăm câteva ore degeaba", ne-a spus una dintre ele.
În schimb, cerşetorii din zonă au plecat aproape la fel de săraci, lumea ocolindu-i sau chiar repezindu-i, refuzând să le cedeze mărunţişul de prin buzunare.

În prima parte a zilei de Bobotează, sărbătorită în fiecare an pe 6 ianuarie, în toate bisericile ortodoxe, se oficiază slujba Aghezmei Mari. Slujba sfinţirii apei simbolizează momentul în care Iisus Hristos a fost botezat în apele Iordanului.

GALERIE FOTO

botezul domnului

coada la apa sfintita

enoriasi ploiesti

slujba boboteaza

Back To Top