Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

portofel golProfesorii vor primi salariile, în luna ianuarie, cu întârziere. Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) susţin că salariile pe luna ianuarie vor ajunge la profesori cu o întârziere de aproximativ o săptămână, din cauza unui ordin al Ministerului Finanţelor privind noile măsuri fiscal-bugetare, care a fost emis în decembrie şi pus în aplicare din ianuarie.

Potrivit FSLI, Ministerul Finanţelor Publice a emis în decembrie 2013 un ordin pentru punerea în aplicare a OU 88/2013 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare. Actul normativ trebuie pus în practică începând din 1 ianuarie 2014, în condiţiile în care trezoreriile judeţene nu au o logistică adaptată noilor cerinţe, iar serviciile de secretariat şi de contabilitate din unităţile de învăţământ au foarte mult de muncă pentru întocmirea documentelor care stau la baza plăţii salariilor, titrează realitatea.net.

Preşedintele FSLI, Simion Hancescu, a spus că „victimele acestei măsuri prost aplicate" sunt, în primul rând, salariaţii din învăţământ, iar noile cerinţe impuse de MFP, care implică calculul salariilor pe cicluri de învăţământ, vor face ca serviciile de secretariat şi de contabilitate din unităţile şcolare să fie excesiv birocratizate „pentru că sunt foarte multe cadre didactice care predau la două sau trei cicluri de învăţământ, primar, gimnazial şi liceal, şi salariile acestora şi dările aferente către stat trebuie calculate separat".

Întârzierea îi va afecta direct pe salariaţii din Învăţământ care nu vor putea, astfel să-şi achite datoriile către bănci şi vor acumula penalizări, „pe care nu le plăteşte Guvernul", a mai precizat liderul FSLI. Acesta consideră că Ministerul Finanţelor ar fi trebuit să facă această schimbare treptat, astfel încât personalul din învăţământ să nu aibă de suferit.

„Este vorba de întârzieri de maxim şapte zile, dar au fost făcute reprogramări. Toţi salariaţii din Învăţământ din toată ţara sunt afectaţi. Reacţia Federaţiei este promptă, fiind realizat deja un apel către Ministerul Finanţelor Publice", ne-a declarat Ionuţ Duţă, preşedinte al Sindicatului „Şcoala Prahovei" afiliat la FSLI.

Plata salariilor în învăţământ ar fi trebuit să înceapă din 5 ianuarie.

Back To Top