Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

consultatie medicEugen Nicolăescu vrea să îi sanctioneze pe asiguraţii care nu se prezinta la controlul periodic prevăzut în noul pachet de bază. Potrivit propunerii privind pachetul de servicii de bază în Sănătate, orice asigurat ar trebui să se prezinte la medic o dată la trei ani până la 39 de ani şi o dată pe an după 40 de ani, în cazul persoanelor sănătoase.

Nicolăescu a a declarat joi, în cadrul unei videoconferinţe, că pachetul de servciii medicale de bază ar trebui să intre în vigoare în primul trimestru al acestui an. Deşi bugetil alocat Sănătăţii nu poate rezolva toate problemele, „prin noul pachet de bază, orice asigurat va beneficia de toate serviciile de care are nevoie că să nu îi fie pusă viaţa în pericol". Ministrul a precizat că noul pachet se bazează pe „prevenţia cu efecte pe termen lung şi grija pentru banii publici".

De asemenea, ministrul va analiza propunerilor privind sancţionarea celor care nus e prezintă la medic pentru controalele preventive periodice.

Prin noul pachet de bază, în medicina de familie apare consultaţia preventivă de evaluare a riscului individual, diferită de vechea consultaţie de bilanţ anual. De asemenea, vor fi introduse consultaţii speciale pentru riscurile şi problemele majore ale populaţiei: boli cardiovasculare, diabet de tip II, boala cronică respiratorie obstructivă (BPOC), depresie, tulburări de creştere şi dezvoltare la copii.

„Pachetul de bază nu limitează numărul de prezentări pentru probleme de sănătate noi sau pentru agravarea unor probleme mai vechi. Ori de câte ori intervine o modificare în starea de sănătate, ori de câte ori o persoană se simte rău sau are o suspiciune cu privire la starea sa de sănătate, are dreptul să se adreseze medicului de familie, indiferent de vârsta, fiind vorba despre consultaţii în afara programului de prevenţie. Consultaţia pentru probleme noi de sănătate sau episoade acute nu trebuie confundată cu urgenţa – stări foarte grave, ameninţătoare de viaţă, pentru care pacientul sună la 112", a mai spus Nicolăescu, citat de Mediafax.

Pachetul de bază include urmarirea evoluţiei stării de sănătate a copiilor, care beneficiaza automat, până la 18 ani, de pachetul de bază. Astfel, medicul de familie urmăreşte periodic creşterea şi dezvoltarea copilului, nutriţia, posibilele riscuri şi intervenţia în acest sens. Copilul este evaluat la externarea din maternitate, la o lună la domiciliu, iar apoi la medicul de familie, la 2, 4, 6, 9, 12,15,18, 24, 36 luni.
Tot medicul de familie va face educaţie pentru diversificarea hranei şi continuarea alăptării până la doi ani.
Medicul de familie va mai consulta obligatoriu copilul o dată pe an, în intervalul 4 -18 ani.
Pachetul include evaluarea copilului la intrarea în şcoală, depistarea riscurilor la adolescent şi consiliere pentru un stil de viaţă sănătos şi evitarea consumului de alcool, tutun şi droguri.

Medicul de familie face vaccinările prevăzute în schema naţională de vaccinări obligatorii pentru copii.

Back To Top