Categorie: Actual

spitalul judetean ploiestiZece spitale vor primi mai puțini bani din valoarea contractelor pe care le au cu casele județene și cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, din cauza neregulilor găsite în urma controalelor făcute de inspectorii CNAS, în luna decembrie 2013.

Direcția Generală de Monitorizare, Control și Antifraudă a făcut, în perioada 17-20 decembrie 2013, controale inopinate la zece spitale, în urma cărora au fost constatate mai multe nereguli în respectarea obligaţiilor contractuale, scrie Mediafax.

Spitalele în care au fost descoperite nereguli vor fin sancționate cu reținerea a 1% din valoarea de contract aferent lunilor în care au fost înregistrate nereguli. Sumele vor fi reținute unităților sanitare începând cu luna februarie, pentru perioadele controlate și în care au fost găsite nereguli, acestea find între una și trei luni.

Este cazul Spitalului Județean de Urgență Bacău, Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Spitalului Judeţean de Urgență Vâlcea, Spitalului Județean de Urgență Sibiu și al Institutului Oncologic „Prof. dr. Al. Trestioreanu".

Valoarea totală a sumelor reținute se ridică la 1.500.000 de lei, a declarat marți, într-o conferinţă de presă, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi.

Printre neregulile depistate de controale se află situația în care pacienţii internați sunt obligați să-și cumpere medicamentele, eliberarea unor scrisori medicale care nu conțin în totalitate datele cerute, cum ar fi motivele prezentării la medic, diagnosticul, anamneza, examenul clinic, examenele de laborator, tratamentul efectuat și alte informaţii referitoare la starea de sănătate a asiguratului și tratamentul recomandat, dar și rețete prescrise pacienților pe perioada spitalizării, mai relatează sursa citată.
Cristian Buşoi, șeful CNAS, a mai precizat că mulți pacienţi au venit la spital direct la un anumit medic, fără să fi trecut prin UPU, deși pe foaia de internare apărea „urgența medicală".

Back To Top