Categorie: Actual

catuseProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN, director executiv al Direcţiei Patrimoniu (ce avea în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită (3 acte materiale) şi abuz în serviciu (3 acte materiale)

Din ordonanţa de efectuare a urmăririi penale a rezultat că, în perioada 2012– 2013, inculpatul Cosma Vlad Alexandru împreună cu o altă persoană apropiată au pretins şi au primit de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale - denunţători în cauză - importante sume de bani (aproximativ 4.410.149, 97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăţi comerciale controlate în fapt de către inculpatul Alexe Răzvan.

Sumele de bani au fost pretinse de către cei doi în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele C. J. Prahova, Cosma Mircea (tatăl lui Cosma Vlad Alexandru) şi Alixandrescu Daniel Adrian (director al Direcției Patrimoniu), astfel încât societățile respective să obțină de la C.J. Prahova, lucrări şi servicii curente de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, supraevaluate și pentru a deconta cu prioritate a unor lucrări deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare.
Inculpatului Alixandrescu Daniel Adrian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, conf . prev. art. 309 alin 2) Cod procedură penală.

La data de 12 februarie 2014, acesta va fi prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Back To Top